View Single Post
Eski 25-05-2017, 11:50   #1517
wakan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2016
Şehir: Bodrum
Mesajlar: 237
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SoğanlıBitkiler Mesajı Göster
İyi günler, marketten aldığım 3 adet zambak soğanı büyüyerek çiçeklenme dönemine girdiler ancak 2 tanesinde uçundaki çiçek kapsülleri daha büyüyemeden döküldüler. Dökülmeden önce kapsül ile sapın ayrılma yerlerinde kuruma belirtisi mevcuttu. Bu durum bir hastalık belirtisi olabilir mi, bakımım ile ilgili bir sorun var mıdır;

birde dökülme gerçekleştikten sonra bitki toprağı havalanması ve soğanın son durumunu görmek amacıyla yavaş ve narince toprağı açtım ancak bu esnada bazı köklerde kopma meydana geldi, bu kopmalar soğanda hastalık oluşturur mu, kopan yerlere karşı bir işlem yapmam gerekir mi.

Toprak olarak yine marketten aldığım bitki toprağına işlem yapmadan doğrudan zambakları dikmek için kullandım fakat daha sonra bu toprakta perlit veya su tutmayan diğer malzemelerin kullanılması gerektiğini öğrendim, şuanda herhangi bir uygulama gerekli midir. İlginiz için teşekkür ederim.
Şuanda yapılabilecek fazla bir şey yok. Aşırı sulamadan tomurcuklar düşmüştür büyük ihtimal.
Toprağı kuruyana kadar su vermeyin, toprak devamlı ıslak olmasın. Bir de köklerini fazla eşelemeyin ana kökler soğandan çıkıyor olsa da mis zambaklar haricindekiler gövdeden de beslenmek için kök salıyor, önemli yani onların korunması. Çiçekler geçtikten sonra sulama sıklığını daha da düşürüp kurumasını müteakip toprağı değiştirin, bildiğimiz bahçe toprağı soğanlar için en iyi topraktır. Torfa ekmeyin gelecek sene.

wakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön