View Single Post
Eski 22-05-2017, 22:18   #36
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Köyde ev dördüncü katta..balkonun önünde belkide 100 yıllık bir çınar var..çınar ağacı kumru, serçe yuvalarıyla dolu..
Evin çatı altındaki girintili bölümler de bu yıl kırlangıçlara yuva oldu..boydan boya 15 kadar yuva var..benim balkonun sağında ve solunda 9 yuva var..balkona saçılan çamurları yıkamaktan bıktık..en sonunda pes edip kırlangıçlar yavru uçurana kadar yıkamayı bıraktık..balkon rezil gibi, her taraf çamur..

Hemen karşımdaki çınar dallarında 2 çift serçeyi izliyorum birbuçuk aydır..bunların bu kadar yaramaz olduklarını hiç bilmiyordum..
Çok gürültücüler..

Ve..yuvalarını yapana kadar sürekli birbirlerinin yuvalarından ot, dal çalarak yuva bozdular..bir çift yuvadan uzaklaşmayagörsün, hemen yanındaki çift dalıyor yuvaya, kaşla göz arasında yuvada ne var ne yok aşırıyorlar..hatta bu gidişimde üzüldüm, hemen yanıbaşlarındaki kumru yuvasını da yok etmişler..kumru çifti sanırım pes etmiş, bu akşam mahzun mahzun çıplak dallarda pinekliyorlardı..

Ayrıca bu akşam farkettim..serçenin biri kırlangıç yuvasını sahiplenmiş, yuvanın ağzında manzara seyrediyor..kırlangıçların gücü de yetmiyor bunlara..

Kırlangıçlar zaten bi alem kuşlar..ben balkona çıkınca bana doğru öylesine yıldırım hızıyla yanımdan pike yapıyorlar ki, suratıma çarpacaklar sanıyorum bir an..hatta bazıları hızını alamayıp tam gaz kapıdan salona dalıyorlar..ben anlıyorum onları..adeta bana'' kaç git buradan, bizi rahatsız etme '' demek istiyorlar..ben de biraz ezik, cigaram biter bitmez, hadi diyorum keyifleri bozulmasın diye içeri giriyorum..

İşte böyle doğal alemin seyri..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön