View Single Post
Eski 21-05-2017, 18:27   #111
bebeto016
Ağaç Dostu
 
bebeto016's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-05-2011
Şehir: ELAZIĞ
Mesajlar: 273
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Doğru söylüyorsunuz, Şarlatan kelimesini yanlış okumuşum.

4 yıllık tecrübe sizce, ilaç firmalarının önerilerini göz ardı etmeniz için yeterli mi? Bir ilaca ruhsat alabilmek için kaç sene gerekiyor acaba?
Popülasyonu azalttığınız kanaatine nereden vardınız? Bir kaç ağaçta böcekleri öldürmeniz popülasyonu yok ettiğiniz anlamına gelmiyor.
Uğur böceklerini öldürmek de bayağı garip bir olaymış. İnsanlar, yaprak bitlerini yesinler diye uğur böceği üretmekten bahsederken, uğur böceklerini öldürmek için ilaç atmak ilginç bir uygulamaymış.
Monilya olayına gelirsek, monilya mantari bir hastalıktır ve ilaçlama yağış durumuna göre artış gösterebilir ancak bunun içinde tekrar eden uygulamalarda farklı fungusitler kullanılması önerilir. İlaçlama sıklığından rahatsız olduğum falan yok. Herkesin tercihidir. Önemli olan ilaçları etkisiz kılacak uygulamalar yapılmamasıdır.
UĞUR BÖCEKLERİ ŞEHRİ İSTİLA ETTİ


dogada hicbir canli bosyere ve gereksiz yaratilmamistir... hepsi dogada bir terazinin dallarini olusturur. Lakin bir canlinin polulasyonunun artmasi o dengenin bozuldugu ve normal populasyona gelenedek onlem alinmasi gerektiren onemli ve acil bir durumdur.

populasyonun azaldıgına 2 yıl içerisindeki ilaçın ilk atımıyla 3 üncü atımından sonraki zararlının görülme sıklıgı.. ve verdiği zarar. çiçeklenme döneminin son 5 gununde zararlı hiç yok denecek kadardı.

bakınız badem ve kayısı ağaçlarının ilaçlama planına çizelgesine yagmur yagsada yagmasada yılda 7 defa atılması tavsiye edilir. tarku bey burası kayısı ve badem memleketi eminim bizden daha iyi bilemezsiniz.

kısacası yazdıgım herşeye bi cevabınız var.. kendi actıgım topigide inceledim 3 yıl öncede bakla zınnına fazla ilaç kullanınımın zararlının bagışıklık kazanacgını yazmışsınız. şimdide diyosunuz. eminim bi 3 yıl sonrada fikriniz değişmiycek..

ozaman yapacak bişi yok buyrun siz farklı metotlar arayın durun. kolay gelsin.


Düzenleyen bebeto016 : 22-05-2017 saat 18:10
bebeto016 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön