View Single Post
Eski 21-05-2017, 14:39   #109
bebeto016
Ağaç Dostu
 
bebeto016's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-05-2011
Şehir: ELAZIĞ
Mesajlar: 273
sözlerimin içerisinde şarlatan kelimesi bi defa yok:-)) şartlanıp kelimesini sanırım yanlış okudunuz. bu bakla zınnılarıyla tanıştıgım ilk gunden buyana mavi kap ve tuzakları kullanıyorum haşerenin populasyonuna kırma konusunda hiçbir faydası olmadıgı gibi haşereleri bahçenize çekmenize sebep oluyor. 4 yıldır kullanıyordum.

ayrıca calipsoyu ilk yıl armut ve kiraz ciceginden sonra olmak üzere 3 yıldır kullanıyorum. bahçemde gecen yıl yuzde 40 bu yıl yuzde 90 a yakın başarı sagladım. en iyi tecrübe kendinin yaşadıgın tecrubedir. ben öyle prospektuste yazanın dışına çıkamayan kitap ziraatçisi dilinden konuşmuyorum. bizzati yaşadıklarımı anlatıyorum. olayı ilaç veya tuzak satan ticari ziraatçi diliylede konuşmuyorum.

meyvelerde bakla zınnı adlı kendi açtıgım topigim mevcuttur. aratırsanız bulursunuz .. orda 3-4 yıla ait tecrubeleri paylaştıgım paylaşımlarım mevcut.. ezbere konuşmuyorum.

Meyvelerde bakla zınnı

ben burdaki ziraatçilerin buyuk çogunluğunu dolaştım. elimde bakla zınnıarıyla örnek getirerek hepsine gösterdim kimisi mavi kap koy dedi kimisi daha hayatında ilk defa gördüğünü söyledi.. bu ilacı yine bu forum sayfası aracılıgıyla buldum. ilk yıl prospektuse göre attım .. sonuç başarısız. evvelki yıl bahçe uzakta olması sebebiyle gun aralıgını biraz kıstım ama nafile yine başarısız oldum. bu 2 yıl içerisinde atım aralıklarını sıklaştırınca başarı geldi.. meyvelerin buyumesiyle paylaşıcam bakalım kücücük fidanlar üzerinde dalı kıracak şekilde meyve tutumu nasıl olucak.

bahçenizden bu haşereyi uzaklaştırmak istiyorsanız populasyon kırılıp zararsız seviyeye gelene kadar gerekirse hergun atmanız gerekecek. bahçe uygun populasyon seviyesine geldiginde hergun atmanıza gerek yok. bizim burda 2 yıl ugur böcegi istilası oldu haberlerede cıktı. populasyonu dusurmek için tarım müd. hergun ilaçlama yaptı.. hergun ilaçlamanın anormal bir durumu yok. bir haşerenin populasyonu arttıysa düzene girene kadar gerekirse ilaçlama sıklığı artırılır.
mesela kayısı ve badem ilaçlamalarında monilia bakterisine karşı bu meyveler 15-20 gunluk bir zaman içinde standart olarak 7 defa ilaçlanır.. yani ilaçlama sıklıgından bu kadar irrite olmayın..

bebeto016 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön