Bu da benden arkadaşlar.
Mayıs ayı tam zamanı.
Taze soğan, dere otu, küçük enginar, pirinç, iç bakla ile.
Hem kışlık saklamalık hem de hemen yemelik tarif.
Bahçeden enginarların ufakları toplandı. Büyükler çanak enginar yemeklik olarak biraz daha büyüsün diye bekliyorlar.
Gelelim tarife, Enginar temizlemeye başlamadan önce bir leğene bol su ve limon tuzu döküyoruz. Büyük bir bıçak ile enginarın sap kısmını kesiyoruz. Uç kısımları dikenli olduğu için oradan da bir iki parmak derinliğinde kesiyoruz. Dış yapraklarından kart olanları koparıyoruz. Sonra üstten kestiğimiz yerden iki elimizle enginarın içini yavaş yavaş açıyoruz. Bir tatlı kaşığı yardımı ile içindeki tüyleri alıyoruz. Kabak oyar gibi. Burası biraz meşakkatli ama bir iki denemeden sonra hiç yapmayanlar bile çok rahat temizleyebilir. Enginara hiç su değdirmeden limon tuzlu suyun içine koyuyoruz.[ATTACH][ATTACH][ATTACH][ATTACH][ATTACH]

[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]