View Single Post
Eski 19-05-2017, 10:30   #18
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Dikkat: Ben yaptım siz yapmayın.

Sevgili arkadaşlar, dün bahçede bir hata yaptım, siz siz olun aman dikkat edin.
Balkonun hemen baş kısmında bir ıhlamur ağacı var bayağı büyüdü şemsiye şeklini aldı. Çiçeklenme döneminde çiçek polenleri bana allerji yaptığı için altına giremiyorum.

Hazır daha çiçek açmamışken altına girip de şu otları temizleyeyim diye düşündüm.
Bahçede çalışırken uzun bir pantolan veya eşofman giyer eldivenleri de ihmal etmezdim. Bunları arı sokmasına karşılık yapıyorum. Genelde kış sezonunda saksıların kenar kısmının arkasına arılar yuva yapıyorlar. Saksıları çekerken de çok kez sokulup hastanelik oldum.

Otları yolarken de hep çizme giyerdim ama bu otlar çok uzun değil, güneş fazla almadıklarından çok boylanamıyorlar.

Derby lastik (ben bunlardan her sene bir iki çift alırım, İstanbul'dan gelen arkadaşlar da bahçeye çıktıklarında bayılırlar giymeye. Adını da rugan koyduk) ayakkabıları geçirip başladım ot yolmaya.
Yaptığım hata çizme giymemek veya eşofman paçalarını çorabımın içine sokmamak oldu.
Bir ara açıkta kalan ayak bileğimde bir yanma hissettim. Acaba karınca mı ısırdı diye baktım, herhangi bir böcek filan yok. Elimle biraz ovuşturdum, baş parmağımı biraz dilimle ıslatıp, kaşınan yere sürüp çalışmaya devam ettim.

Otları atıp, eve geldim.
Her gün bahçe çalışması sonrası duş alırdım o gün tozlu işlerle uğraşmadım yorgun da hissettiğimden duş almadan yattım.

Sabah uyandığımda sağ bacağım sanki bir külçe gibi ağırdı. Ayak bileğimden dizimin altına kadar davul gibi şiş ve kıpkırmızıydı. Ağrı yoktu ama bacağım şişliğin verdiği gerginlikten pırıl pırıl olmuştu.
Oğuz da ben de şaşırdık. Oğuz " Güler ne soktu seni?" dedi ama bir şey sokmamıştı, hemen anladım ki yanma hissettiğimde zehirli bir ot beni bu hale getirmişti.

Hastaneye telefon ettik ama bayram tatili uzman bir allerji doktoru yok, Pazartesi Gönen Hastanesine yönlendirdiler.

Ablamı arayıp ne yapabilirim diye sorduğumda önce bir güzel azar işittim; " neden hemen eve girip sabunlu suyla yıkamamışım, alerjik bir bünyem olduğu halde neden bir antihistaminik almamışım, neden kendimi korumuyormuşum..." dahası da var.

Sonra öneriler başladı. Hemen bir antihistaminik al, hatta hastanede serumla vermeleri daha iyi olurmuş. ..... pomadı sür ve buz koy. Eğer şişlik ve kızarıklık da azalma olmazsa mutlaka hastaneye git.
Dedikleri harfiyen yapıldı, şükürler olsun biraz rahatlama var ama daha basamıyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön