View Single Post
Eski 16-05-2017, 19:48   #47
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Efe Bey Mesajı Göster
Sn.Pria bu kadar ekimi,bahçe düzenlemesini,çapasını vb.işleri eşiniz olmadan tek başınıza yaptınız sanırım.Tebrik ederim.Gayet güzel,itinalı ve planlı bir çalışma yapmışsınız.Çarşamba ve perşembe beklenen yağmurlarda inşallah etkilenmezler.Bende bahçeye sizin gibi sakız kabak,Kemalpaşa bal kabağı,yerli kıl biber,kapya biber,erzincan dermason fasulye,yerli mısır,Kırkağaç altınbaş kavunu vb çeşitlerden ektiğimiz için sizin gibi aynı tereddütleri hissediyorum.Bu arada bahçeniz mevki olarak nerede onuda merak ettim.Kolaylıklar dilerim.
Bazı insanlar toprağa kir gözüyle bakarlar, ben ise toprağı ne kadar eşeleyip avuçlarsam ruhum o kadar temiz pak, huzurlu olur ..Bunun adı tutkudur kısacası..

200 kadar ağacın her türlü bakım işini, sebze bahçesi hazırlığını, ekimini bakımını tek başıma yaparım her zaman..çünkü beğenebileceğim işçi bulmam mümkün değil..denedim bir ara; sinirlendim, canım sıkıldı verdim parasını yol verdim..hele hele nergislerimin ekim, bakım ve sökümünde kimseyi bulaştırmam..
Biraz ukalalık yapacağım ama 40 yıldan beri toprak işinin her türüyle haşır neşir olduğum ve işin aslını azbuçuk bildiğim için genelde başkalarının yaptığı işi pek beğenmem..çünkü, kendi işimi hevesle, sevgiyle yaptığım için güzel yaparım..Komşum İsmail abi hep hayranlıkla izler beni..ayıptır söylemesi; ''tam fotoğraflık yapıyosun'' diye takılır bana..

Toprağım çok fakir..cıgır kum, kist..yıllardan beri otları biçerek, leonardit, humik asit takviyesiyle biraz zenginleştirdim gibi..

Bakalım sonuç inşallah iyi olur bu yıl.


Düzenleyen pria : 18-05-2017 saat 22:45
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön