Bu gidişimde 17 çeşit domates fidelerinin tamamı dikildi..
Dikmeden önce bel küreğiyle 20 santim kadar yer açtım..sonra 6-7 santim kalınlıkta çürük zeytin yaprağı, yeşil ot kırpıntısı koyup çukuru toprakla örttüm..sonra yine 20-12 santimlik minik bir çukur daha açtım elimle..orayı da çam gübresi, keçi gübresi ve torf karışımıyla doldurdum ve 1-1.5 litre denizyosunu, humik asit eriyikli su verdim..suyu iyice emdikten sonra da parmaklarımla minik bir çukur daha açıp fideyi yerleştirdim ve etrafını sıkıştırdım..sonra 150-200 cc. kadar su daha verdim..bir gece öyle kaldı..ertesi gün etraftaki kuru topraklarla fideyi boğazladım..bu vaziyette 20-30 gün sulamasam da olur..
|