View Single Post
Eski 16-05-2017, 12:08   #1
bomsas
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-01-2017
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 17
Besin kiti hesaplama Tablosu

Herkese Merhabalar,
5 aydan fazla bir zamandır forumu ilgiyle takip ediyorum.
Bu kısa sürede değerli hocalardan bir şeyler öğrenip uygulamaya çalıştım. Öğrendikçe heyecanlandım heyecanlandıkça uygulamaya çalıştım. Biraz da sabırsız olduğumdan baharı beklemeden işe koyuldum.
İlk olarak Dutch Bucket sisteminde kıvırcık ile başladım. Çok başarılı olmasa da aldığım sonuçlar fena değildi ve acemiliğimi biraz olsun üzerimden atmama yardım etti. Topladığımız marulları sitede bir çok kişiye dağıttık. (Yiyenler tadını sevdi ) Yeni sezonda da domates, biber ve salatalık diktim.
Özellikle belirtmek isterim ki yapabildiğim her şeyi bu forumdan öğrendim. Bu sebeple Sn. Ateşkaptan'a, Sn. Kudret Hocaya, saman balyasına bile ekilebileceğini göstererek inancımı arttıran Sn. Envor'a, bazen detaylarda boğulup vazgeçecek gibi olduğum anda aslında o kadar da zor olmadığını hissettiren Sn. megbilgi ve Sn. efe44 birçok değerli katkısı olan Sn. Kızıltan, Sn. İdris Şenol ve Tartes'e çok teşekkür ederim.

Bu süre boyunca besin kiti hazırlamak isteyenlere belki işlerini kolaylaştırma adına yardımı olur diye bir Excel otomatik hesaplama tablosu yaptım. Hem hangi gübreden ne kadar koymamız gerektiğini hem de maliyet hesabını yapıyor. Biraz geliştirilirse daha güzel olabileceğine inanıyorum. İçinde kullandığım Formül ve referanslar tamamen alıntıdır. Güncelliği ve varsa hataları birlikte giderilebilir diye düşünüyorum. Bu linkden indirebilirsiniz.
Besin Hazırlama_v01.xlsx | Dosyaupload.com

Bu da benim küçük çalışmam,
Yorumlarınızı bekliyorum...

Eklenen Resimler
     
bomsas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön