Konu: Edamame
View Single Post
Eski 13-05-2017, 20:12   #2
dongyul
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Sayın Lonicera; hemen konu Uzak doğu ile ilgili olunca balıklama atladım bile


Edamame; uzak doğu da genelde Japonların benimsediği ve restoranların da yemek öncesi meze olarak verilen lezzetli atıştırmalıklar...

Bu tarz yemekler öncesi veriliyor;


Name:  7dd64218-0d84-4bab-a680-4ac74514ab5b.jpg
Views: 934
Size:  43.7 KB


Şimdi gelelim tadına; tadını aslında üzerine serpilen okyanus tuzu tamamlıyor ayrıca benim favorim soya sosuna bandırılarak daha güzel aromalı tadı yakalıyorsunuz... Tadı daha olgunlaşmamış araka (içli bezelye) gibi şekerli... Üzerine atılan tuz ve soya tanesindeki şeker tadı karışınca ortaya işte damakta lezzetli bir aroma bırakıyor.


Name:  59291888-643b-436e-bf98-a0205e580eb1.jpg
Views: 964
Size:  37.9 KB


En son 2 ay kadar önce yedim sanırım zamanı gelmiş tekrar yemeliyim

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön