Konu: Edamame
View Single Post
Eski 13-05-2017, 17:26   #1
Lonicera
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Edamame

Edamame; uzak doğu da genelde Japonların benimsediği ve restoranların da yemek öncesi meze olarak verilen lezzetli atıştırmalıklar...

Bu edamamelerden biri de taze yeşil soya fasulyesi ile yapılan, yemek değil de sağlıklı bir çerez olarak geçiyor internette. Asıl niyetim kendi ekmiş olduğum soya fasulyelerinden çıkan ürünleri toplayıp bizzat yaparak tarif etmekti. Ama dayanamayıp konuyu açayım dedim. İsmi bir garip, zor telaffuz ediliyor. Japonya' da 3000 yıldır tüketiliyormuş. Günümüzde Japon restoranlarında yemek öncesi servis ediliyormuş. Bodrumdaki meşhur pin pin bakla ile( bezelye) çok daha iyi bir lezzet yakalanıyormuş bir rivayete göre.

Ben de etkinlikte Sn MeyveliTepe ' nin paylaştığı soya tohumlarını ekip başladım beklemeye. İnternette tadı anlatıla anlatıla bitirilemiyor. Bilmem tadan, gören, duyan var mı? Ben şimdilik bu konuyu açmış olayım, soyaları toplayınca bizzat resimleyip anlatma işini sonraya bırakıyorum.

Tarifi mi? Tarif bile değil. Ne kadar tüketmek istiyorsanız o kadar taze yeşil soya fasulyesini kaynar suya atıp 5, en fazla 10 dakika haşlıyorsunuz. Sonra diriliğini kaybetmemesi için soğuk suyun altına tutuyoruz. Suyunu süzüp ılımaya bırakıyoruz. Ilık olarak servis yapacağız.

Servis yapmadan önce kaya tuzu ile bolca tuz atıyoruz. En can alıcı nokta burası, ağıza dış kabuğu ile beraber koyup içini dişlerimizin arasında çekip iç kısmını yiyoruz. Tabii beraberinde kabuk üstündeki tuzu da almış olacağız. Dileyen karabiber, soya sosu vb. şeylerle de zenginleştirebilir.

Yemiş kadar oldum şimdiden edemameyi. Denemek isteyen varsa bazı büyük marketlerin şoklama dolaplarında bulunuyormuş, tabii oradan alırsanız oldukça tuzlu olacağından üzerine tuz katmanıza gerek de kalmayacaktır. (İnternette n11 mağazasında da mevcut) Ha elinizde GDO 'suz soya tohumu varsa ne duruyorsunuz kardeşim, saksıda bile mükemmel gelişiyor.)

Name:  5-sayuran-super-kaya-kalsium-yang-bagus-untuk-gigi.jpg
Views: 1066
Size:  32.8 KB


Düzenleyen Lonicera : 14-05-2017 saat 12:54
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön