View Single Post
Eski 11-05-2017, 12:29   #52
şeref
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: adana
Mesajlar: 389
Kanser ve yiyecek-içecekler

KANSER VE BESLENME

SADECE BESLENMEYE DİKKAT EDEREK KANSER TEDAVİ EDİLEMEZ, FAKAT DOĞRU BESLENMEYLE TEDAVİ DESTEKLENEREK KURTULMA ŞANSI KESİNLİKLE ARTIRILABİLİR.


Vitamin A ve C nin antioksidan etkileri yanında beden bağışıklığını artırıcı etkileri de vardır. Ayrıca C vitamini Kanser yapımını uyarıcı etkisi olan nitrosaminleri durdurur; yani kanseri engeller.
Eğer beslenme planlarını bilinçli yapar ve aşağıda belirtilenlere dikkat edilirse, bedeninizin gereksinim duyduğu radikal yakalayıcılar artar.
Taze meyveler (özellikle turunçgiller, çilek, biber ve diğer C vitamini içerenler)
Sarı renkli meyve ve sebzeler (havuç gibi), yeşil yapraklı sebzeler
Buğday kabuğu, ayçiçeği yağı ve zeytinyağı (E vitamini)
Balıklar, tahıllar, brokoli, lahana, soğan, sarımsak da iyi bir antioksidandır.

KANSERDEN KORUYAN VİTAMİNLER VE MİNERALLER

C VİTAMİNİ
Hem doğal hem de yapay c vitamininin kanseri önlemedeki etkinliğiyle ilgili araştırmalar vardır.
C vitaminini az alan kişilerin kalın bağırsak kanseri olma riski 3 kat artmaktadır. Ameliyatla bağırsaklarından polip alınmış hastalara C ve E vitaminleri verilmesi poliplerin tekrarlanmasını engellemiştir.
C vitamini Ağız, yutak ve nefes borusu kanserlerinden de korumaktadır. C vitamini kaynağı meyveler içerisinde en etkilisinin portakal olduğu belirlenmiştir.
Beslenmeyle fazla ilgisi yok gibi görünen akciğer kanserinde bile C vitamininin koruyucu rolü bulunmaktadır.
C vitamini yalnızca bitkisel gıdalarda bulunur. Kuşburnu, kivi, turunçgiller, çilek, brokoli, kırmızı ve yeşilbiber, kavun, yeşil yapraklı sebzeler, karnabahar, domates, patates en iyi kaynaklardır.

BETA KAROTEN
Balık, yumurta, karaciğer, kuzu ve dana etleri, süt ve yoğurt A vitamini içerir.
Havuç, kayısı, tatlı kabak, kavun, şeftali, ıspanak, brokoli, maydanoz, dereotu, roka, tere Beta-karoten içerir.
E VİTAMİNİ
Erkeklerde de E vitamini alımının prostat kanseri riskini üçte bir, bu kanserden ölüm oranını da %40 azalttığı belirlenmiştir.
Bitkisel yağlar, mayonez, ay çekirdeği, yerfıstığı, buğday embriyosu, yeşil yapraklı sebzelerde E vitamini bulunur.
FOLİK ASİT
Yeşil sebzeler, portakal suyu, kuru baklagiller, enginar folik asitin en iyi kaynaklarıdır.
D VİTAMİNİ VE KALSİYUM
Son zamanlarda yapılan araştırmalar D vitamini ve kalsiyumu kalın bağırsak, meme ve prostat kanserinden koruyucu etkisi olduğu göstermiştir.
D vitamini ve kalsiyumu yağlı balıklar, yumurta sarısı, kuru baklagiller, yeşil sebzeler, incir kurusu, badem, peynir ve sütten alabiliriz. D vitamini güneş ışınlarıyla deri altında sentez edilebilen bir vitamindir.
SELENYUM
Aşırı selenyum bulantı, kusma, kellik, tırnak dökülmesi ve sonuçta ölüme yol açabilir.
Selenyum balıklarda, tahıllarda, bira mayasında, brokoli de, lahana, kereviz, salatalık, soğan, sarımsak, turp, mantar, yumurta, ay çekirdeği ve mısır cipsinde bulunur.

KANSERLE SAVAŞTA ETKİLİ GIDALAR

MEYVELER:

Üzümde bulunan proantosiyanidin ve resveratrol adlı flavonoidlerin güçlü birer antikanserojen olduğu, ananas ve çilekteki maddelerin de kanser yapıcı nitrozaminin oluşumunu engellediği belirlenmiştir.
Meyvelerdeki diğer iyi kaynakları arasında kayısı, kuş üzümü, kiraz ve erik sayılabilir.
Çilek böğürtlen gibi çilekgiller ailesinden meyveler, alma ve üzüm ellagik asit adlı bir anti kanserojen madde içerir. Üzümde bol miktarda bulunan bu asit, kanser hücrelerinin büyümesi için gerekli enzimlerin vücutta yapımını durdurmaktadır.

Kuru baklagiller ve tahıllarda kanserden koruyucu birçok madde vardır. KANSERİ engellediği gösterilmiştir. Buğday kepeği, pirinç, bakla, soya, yerfıstığı, arpa, yulaf ve mısırdır.
Soya fasulyesinin meme, prostat, lösemi ve deri kanserini önemede etkili olduğu belirtilmiştir.
Soya, diğer kuru baklagiller, pirinç, patates gibi bitkisel gıdaların yine birçok kanser türlerinin oluşmasını engellediği bilinmektedir.

Saponinler soya, nohut, bakla, bezelye, mercimek, kuru fasulye, yeşil fasulye ve yulafta bol miktarda bulunurlar.

Yeşil çay, mide, onikiparmak, meme, yutak ve lenf kanserinde etkilidir.
Siyah çayın daha çok deri kanserini önlediği anlaşılmıştır.

Ayrıca ısırgan otu çayının da anormal hücre oluşumunu engellediği bilinmektedir. Sarımsak, soğan, nane, kekik, zencefil, kimyon, biber de anti kanser özelliği olan baharatlardandır.

ÖZELLİKLE SARIMSAK VE SOĞAN SOFRALARIMIZDAN EKSİK ETMEMEMİZ GEREKEN SEBZELERDENDİR.


HAVUÇ: Hafızayı kuvvetlendirir, çünkü havuç, beyin metabolizmasını canlandırır. Bir şey ezberlerken ufak bir tabak sıvı yağlı havuç salatası yiyin.

ANANAS: fazla miktarda C vitaminini bulunur. Ayrıca önemli bir element olan mangan içerir.
AVOKADO: Fazla miktarda yağ asidi vardır. Yarım avokado yeterlidir.

KIRMIZIBİBER: Ne kadar acı olursa o kadar iyidir. Aroma maddeleri, vücudun kendi mutluluk hormonu endorphinin salgılanmasını hareketlendirir. En iyisi çiğ yenmeli.

ÇİLEK: Stresi giderir. Lifli maddesi mutluluk verir. Dozu, en az 200 gram olmalıdır.

MUZ: Mutlu olmak için beynimizin bu maddeye ihtiyacı vardır.

LAHANA: Tiroid bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için sinirliliği azaltır.

LİMON: C vitamininden dolayı canlandırır, algılama yeteneğini artırır.

YABAN MERSİNİ: Uzun süreli bir öğrenmede ideal bir meyvedir. Beynin kanla daha iyi beslenmesini sağlar.

SOĞAN: Aşırı yıpranmaya, fiziksel yorgunluğa karşı kullanılabilir. Kanı sulandırır; beyin, oksijeni daha iyi alır.

CEVİZ, FINDIK, FISTIK: beyindeki haber alma maddelerinin oluşumunu hareketlendirirler.

ZENCEFİL: İçindeki maddeler, beynin yeni fikirler üretmesini sağlar. Kan sulandığı için vücutta daha serbest akar, beyin oksijenle beslenir.

Kahvaltı etmeden dışarı çıkmayın..

Kahveyi azaltın.
Çikolata yerine, meyve yiyin. Buna karşılık meyve veya kepek, çavdar ürünleri organizma tarafından daha yavaş enerjiye dönüştürülür, kan şekerinin dengesi bozulmaz.

Sık sık bir şeyler atıştırın. Büyük porsiyonlu ve yağlı yemekler hemen hemen uyku ilacı etkisi yapar. Fazla yağ ayrıca bağışıklık sistemini zayıflatır. Fakat günde birçok defa yenen birkaç lokmalık bir şey enerjiyi aynı düzeyde tutar.

Alkolün olumsuz etkisi.

Şeker (kanser) besleyicidir.

Şeker kesilerek (kanser) gözelerinin önemli bir besini kesilmiş olur.
NutraSweet, Equal, Spoonful gibi tatlandırıcılar dokuncalı olan Aspartam ile yapılırlar. Daha iyi bir tatlandırıcı Manuka balı ya da molastır, ancak az oranda alınmalıdırlar. Sofra tuzunda beyazlatıcı olarak kimyasallar bulunmaktadır. Daha iyi bir seçenek deniz tuzudur.
Süt vücudun, özellikle sindirim düzeninde, mukus üretmesine neden olur. (KANSER) MUKUSLA BESLENİR. Süt yerine tatlandırılmamış soya sütü tüketilerek (kanser) gözeleri aç bırakılabilir.

BOL BOL YEŞİLLİK YİYİN

Kahve, Çay İçmeyin, Çikolatadan Uzak Durun.
Yüksek kafein içerikli kahve, çay ile çikolatadan uzak durun. Yeşil çay daha iyi bir seçenektir, ayrıca (kanser) savaşan özellikleri vardır.

Damıtık Su İçmeyin

Siyah Etten uzak Durun

İyimser, Umutlu, Yaşama Bağlı Olun

Temiz Havada Derin Soluyun

Kanser gözeleri oksijenli ortamda gelişemezler. Günlük alıştırmalarda derin soluk alın. Bu, göze düzeyine dek daha çok oksijen alınmasına yardımcı olur. Oksijen uygulaması (kanser) gözelerini yok etmek için diğer bir yöntemdir.
Dondurucuya su şişesi koymayınız.
Plastik Torba, Buzdolabı Torbası Kullanmayın!

En faydalı gıdalardan birisi CEVİZ’dir. Daha sonra fındık ve badem’dir. Günde bir avuç muhakkak tüketin.

Elma dünyanın en faydalı gıdalarından birisidir.

Plastik, bakır, alüminyum kap kullanılmamalı. Porselen, cam ve çelik kullanın. Meyveleri de bu tür kaplarda yıkayın. Bunların içine litresine göre 9-10 çorba kaşığı elma sirkesi atın. Aşağı yukarı yarım saat bekletin.
Meyvelerin üzerine parlak görünmesi için mum sürülüyor. Bunları hakiki zeytinyağlı sabundan geçirdikten sonra elma sirkeli sudan geçirin. Ya da elma sirkesi ile ovun.

Meyveyi kabuğuyla tüketin

Lahana, marul gibi yiyeceklerin ilk dört kabuğunu çöpe atın. İstediğiniz kadar yıkayın bunların üzerindeki pesti sitleri temizleyemezsiniz.
Plastik malzemeler her yerde zehir. Plastik bardaklar, kaplar, plastik herhangi bir şey
Meyve suyu yerine posasıyla tüketin. Bu şekilde kolon ve mide kanserinden korunmuş olursunuz.
Sigara kullanmayın, kullananlardan uzak durun.

Kesinlikle kepekli un tüketin.

Her gün düzenli yürüyün. Zihin sağlığı için haftada en az bir kitap okuyun.
Kilonuzu düzenli olarak kontrol edin.

Kanserin düşmanı kara üzüm

Günde bir salkım kara üzüm yemenin kanserden korunma konusunda yardımcı olduğu, bu hastalığa yakalananların tedavilerinde de son derece etkin rol oynadığı söyleniyor. Kara üzümde bulunan flavon miktarı 150 civarında… Beyaz üzümde ise 30…

DOMATES: Domatesin içinde bulunan likopen ve selenyum özellikle prostat, meme, kolon ve mide kanserinde koruyucu olarak büyük rol oynuyor. Bunun dışındaki birçok kanser türü için de aynı etkiyi gösteriyor. Hastalığa yakalananların ya da risk taşıyanların özellikle günde 4-5 domates yemeleri büyük fayda sağlıyor.

HAVUÇ: Domates kadar etkili bir başka sebze ise havuçtur. İçerdiği betakarontenlerle havuç DNA hasarını önleyici etkiye sahip. Bu betakarotenler, genellikle kırmızı sebze ve meyvelerde, örneğin havuçta bolca bulunuyor. Betakarotenlerin en önemli özelliği DNA hasarına mani olmaları ve vücudun direncini artırarak bağışıklık sistemini uyarmalarıdır.

OMEGA 3: Özellik Kuzey Denizi balıklarında (SOMON) bol olarak bulunan Omega-3 kanserden koruyucu özelliği saptanmış maddelerin başında geliyor. Başta meme kanseri, prostat kanseri ve kalın bağırsak kanseri olmak üzere koruyucu bir etki sağlıyor. Yeterli Omega-3 tüketilebilmesi içinde haftada en az üç kez balık yemek gerekiyor.
Eğer bulunabilirse tabii ki doğalı tercih edilmeli. Ancak büyük şehirlerde marketlerde ambalajlı satılan, doğal yemle beslenmiş ve Omega-3 açısından zenginleştirilmiş yumurtalar alınabilir. Ben de bu yumurtalardan yiyorum.

Yumurtadan sonra ikinci sırada yer alan Balık… Haftada 3-4 defa balık yiyerek hem sağlıklı beslenmiş, hem de Omega-3 ihtiyacımızı karşılamış oluruz.
Saf sızma zeytinyağı en iyi oleik asit kaynağıdır. İyi kolesterolü düşürmeden, kötü kolesterolü düşürür bu kalp için en sağlıklı yağ demektir.

Örneğin; Ceviz Omega-3 kaynağı olarak bilinir, cevizden vücudumuzun ihtiyacı olan Semizotu bu yeşil otların başında gelir. Salatada tercih edilecek yeşillikler iyi birer Omega-3 kaynağıdır.







KURU KARAÜZÜM, KURU KARA KAYISI VE KURU KARA ERIK.

TAZE YEŞİL BİBER, PORTAKAL SUYU...
BROKOLİ, DUT, ARMUT, KAYISI, ŞEFTALİ

DENİZ ÜRÜNLERİ, SARIMSAK, SOĞAN...
KEMOTERAPİDEN SONRA DENİZ ÜRÜNLERİ VE ANANAS

ALKOL VE SİGARADAN KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE UZAK DURUN

Uzmanlar, özellikle kırmızı lahana bitkisinde bulunan U vitamininin, doğrudan doğruya bağırsak kanserine karşı tedavi gücünün olabileceğini dile getiriyor.


SON SÖZLERİM:


ÖNCELİKLE; YÜCE ALLAHTAN YARDIM DİLENMELİ, DUA EDİLMELİDİR.

KESİNLİKLE GÜLMEYİ EKSİK ETMEYİN 



ŞEREF DENİZ
DİYABET-HİPER TANSİYON-HEPATİT B- KOLON CA HASTASI UZMANI
ÖNEMLİ BİR KONU: BİLMEDİĞİNİZ HİÇBİR KURU VE YEŞİL OTLARI DİREKT KULLANMAYIN. BÖBREK VEYA KARACİĞERİNİZ İFLAS EDEBİLİR.
SEVGİ VE SAYGILAR.

şeref Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön