View Single Post
Eski 11-05-2017, 10:46   #3
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Toprağınızı bir miktar kazıtıp inşaatlardan çıkan kaliteli bir ham toprak döktürün. Bu şekilde tabanda ayrık gibi bitkiler yok ise tohumların çimlenmesini önlersiniz. Ben bir kısım yerlere kekik diktim. Doğal olarak olduğu gibi limon kokulu kekik gibi ekstra diktiklerim de var. Belirli bir zaman sonra biraz da damlama sulama yapınca etrafını kaplamaya başlıyor. Her taraf sulanmadığı için yabani otların çıkması daha zor oluyor. Bir defa kapladıktan sonra başka bir ot pek barınmıyor. Güzel de kokuyor.
Yer örtücü kekik

Daha hızlı kaplamasını istiyorsanız fare kulağı dikebilirsiniz. yazkarı, farekulağı (cerastium tomentosum)

Benim lavanta ve fare kulağı diktiğim yerler de çok güzel oldu. Lavantayı zaman zaman budamak gerekiyor. 4- 5 yılda oldukça büyüdü. Kokulu ve çiçekleri de hoş.

Lavanta (Lavandula officinalis)

Aşağıda bulunan linkteki yer örtücüleri deneyebilirsiniz. Soğuklara da dayanıklı

Yerörtücü Sukulentler - agaclar.net

Benim önerim belirli yerlere Sedum telephium "Autumn Joy", Sedum spectabile dikip kalan kısımları sedum spurium vadoo ile doldurabilirsiniz.

Kaya bahçesi gibi güzel bir görüntü ve çiçeklenmeyi geçişleri bu bitkileri kullanarak sağlayabilirsiniz. Ben bunları kaç yıldır deniyorum. Yetiştiriyorum. Gittikçe çoğalıyorlar. Yer büyük olunca sıkıntı oluyor. Siz daha kolay bir şekilde kendi düşüncelerinize göre farklı şeyler yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön