View Single Post
Eski 10-05-2017, 22:57   #13
chatin
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-05-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 16
Merhaba Kızıltan,

Öncelikle güzel yönlendirmen ve fikir için teşekkür ederim. Balkon çalışmalarımda bu tarz denemeler yapmıştım zaten. Artık ticari kısmına dökmek istediğimden de tam otomatik iyi bir sistem kurup, tekrar tekrar bu işlemi yapmak istemiyorum en azından ilk 5 yıl yeni bir teknoloji veya sistem çıkıp çok daha iyi bir üretim kapasitesine getirmediği sürece.

Kendim zaten çalıştığımdan eşim idare edecek, dolayısıyla bu tarz manuel denemeler ile uğraşabileceğimizi düşünmüyorum. Fakat fikir ve yönlendirme gerçekten çok iyi çok teşekkür ederim.

Ben pvc örneğindeki gibi en kötü durumda o tarz bir sistem kuracağım. Torba çok riskli olur. içini doldurmak için de ayrıca uğraş gerektirecek. Boru ile bununla uğraşmadan kule sistemini pvc örneğinde gösterdiğin gibi çok rahat tasarlayabilirim diye düşündüğümden artık tasarım kısmında ya üretici bulup kendi tasarımımı yaptırırım ya da resimde gösterdiğin şekilde dirsek ile bu sıkıntıyı çözer geçerim.

Maliyeti de tabi hangisi olacağına göre değişecektir.

Ben tahmini bir girdi/çıktı tablosu ile neler olabileceğini en kötü senaryoyu da düşünerek önden planlayabilmek istiyorum. Çok büyük süpriz yaşamamak adına.

dolayısıyla bu konuda yaptığım son maliyetlendirme doğru mu emin olamıyorum.

Ortalama satış fiyatını belirlerken belirttiğin gibi hal'in genel olarak aylardaki fiyatlarına bakarak çıkardım ve son durumda en kötü 1 TL'ye satılabildiğini gördüm. Tabi hale güvenmeme kısmına da katılıyorum. Bunun için iyi bir pazarlamacı bulmam gerekecek.

Gider kalemlerindeki ana başlıklarım şöyle;
Bekçi (Sürekli Çalışan)
işçi (Hasatlarda/günlük)
Ziraat Müh. (Sürekli Çalışan)
Muhasebe (Ayda 1/2 kere gelecek)
Pazarlama/Satış Personeli (Sürekli)
Elektrik (Isıtma/Soğutma)
Su
Besin Eriği
Jenaratör (Mazot)
Tohum/Fide (Başlagıta fide olarak alıcam o maliyeti yazdım.)
Paketleme/Kasa
Nakliyat ( ? )

Başka eklemem gereken gider var mıdır bilemiyorum. Personeller için maliyetim ne olacağını da tam olarak bilemedim. Bir kaç araştırma ile ortalama rakamlar yazdım ama birşeyleri yanlış yapıyor gibiyim.

Gerçekten gider, ciro'nun %75 olacak gibi görünüyor, ortalama 1TL'ye satış yaparsam.

Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var, bu kısım beni nedense çok korkuttu bir anda.

chatin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön