View Single Post
Eski 09-05-2017, 20:55   #5
chatin
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-05-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 16
selamlar,

Latif.07 yönlendirme için teşekkür ederim. Orada çok fazla video izledim son günlerde, izlemeye devam ediyorum. 200.000 TL masum bir fiyat gibi geliyor aşağılarda bahsedeceğim bir maliyet olacak.

Jacky_038 aynen, maliyetler kısmı seradan seraya fark edeceğini araştırma yaptıkça daha çok anlıyorum. Kurulacak sisteme göre kullanılacak malzemeye göre fiyatlar değişecek gibi. Amacım minimum insan gücü ile tam otomatik bir sistem tasarlamak ve uygulamaya koymak. Bakalım sizlerin fikirleri ve yönlendirmeleri ile kafamda tam oturtabilirsem ve maliyet/kar kısmındaki korkularımı yenebilirsem girişeceğim.

sera maliyetleri gerçekten çok farklı yazılarda, benim ilk balkonumda denediğim zamanlarda çok zorlanmıştım sene 2010'du. O zaman bile bir çok malzemeyi bulamamış kendim pimaşları dele dele bir şekilde ayarlamaya çalışmıştır.

Ben kule sistemini denemek istiyorum ama baktığımda kule sistemi kuran sera firmaları maşallah çinde üretilene kendi tescilleriymiş gibi tescil başvurusu yaptık demeye kadar cesaretliler. Dolayısıyla normalden çok daha pahalıya sistem kuruyorlar. Gördüğüm ve bugünkü araştırmalarımda edindiğim sonuç bu.

Kule dediğim sistem ile ilgili görsel paylaştım ekte. İnceleyebilirsiniz. Bu sistem aslında garden tower diye adlandırılan sistemin seralara uyarlanmış hali. Ekteki görüntüde çok fazla kat ve aralık var. Ben bunu 4*15 olarak yani 1 kulede 60 ürün yerleştirebilecek şekilde tasarlamak istiyorum.

Fakat suyu tüm kulelerde gezdirebilmek ve suyun akışını her katta aynı tazik ve akış ile sağlamayı nasıl başaracağım konusunda sıkıntı yaşıyorum.

yani üstten versem, en alttaki kısma kadar akışı düzgün nasıl sağlarım kısmına çözüm bulamadım.

Alttan yukarı doğru doğru basınçta verirsem damlamayı düzgün sağlarım gibi düşünüyorum. Ama dediğim gibi çıkamadım işin içinde.

Bu konuda Çiftçi Tv'de kendi tescilli ürünü olduğunu iddaa eden video'da izlediğimde serakule diye bir siteye oradan da 40.000 adetlik sistemin fiyatının 365.000 TL olduğunu görünce, korktum açıkcası.

Standart V sistem ile suyu gezdirerek denersem 1 dönüm alanda çok daha az ürün hasat edebileceğimi düşündüğümden kule sistemine önem veriyorum.

Bu sistem veya farklı sistemlerde topraksız kültürde marul ve çilek yetiştirmiş tecrübe etmiş birisi olsa sorularım çok fazla

Eklenen Resimler
 
chatin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön