View Single Post
Eski 08-05-2017, 20:52   #3247
lusoari
Ağaç Dostu
 
lusoari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2012
Şehir: erivan ve istanbul
Mesajlar: 1,490
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Yine "Becentenial" , flaştan renkler farklı, gerçeği turuncu/kırmızı

Eklenti 647287


Ne kadar yaşar
Bence eşsiz bir güzelliği var küpelilerin, her rengi her forumu ayrı güzel.
İş bunları yaşatmakta sıcaklar bastırdığında birer birer ölüp gidiyorlar hatta ne olduğunu anlamakta güçlük çekiyor insan
Böceklerle arasıda çok haşır neşir üzerinden hiç eksik olmuyor, yazın sıcağından zar zor kurtardıklarımı sürekli ilaçlamaktan çok kaybetmişimdir
Anaçlardan kalan 4-5 çeşit küpeliyide laboratuvarda bakmaya çalışıyorum. En azından orası serin sadece böceklerle uğraşıyoruz.

Geçen yaz Rus bir arkadaşla tanışmış ve küpelileri yaz sıcaklarından korumak için minik bir sır vermişti yeri gelmişken paylaşayım belki yardımcı olurum.
Bitkilerin boyuna göre uygun karton kutunun içine bitkilerimizi yerleştiriyoruz ve saksıların arasınada buz tutmuş pet şişeler yerleştiriyoruz bu işlemi günün sıcak saatlerinde yapmak bir nebzede olsa etki ediyor ama işin zor kısmı sürekli oyun oynamak gerekiyor şişedeki buz eridikce her yer su oluyor, bitkileride sürekli koy çıkar hırpalanıyorlar ama yinede kaybetmekten iyidir. Elimde kalanları bu sayede kurtardım ama bir daha küpeli almamaya tövbeliyim.

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön