Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 08-05-2017, 11:03   #997
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Gelelim yaylaya... Önceki pazar...

'Alet işler el övünür'müş ya aynen öyle... Yan tırpan ne güzel bir şeymiş. Ortalık temizleniverdi, sanki çim ekilmiş.

Name:  tırpan sonrası 30.04.2017.jpg
Views: 1002
Size:  28.6 KB

Hanım pek seviniyor etraftaki fazlalık ot-çöp temizlenince. Böyle işe yarayacağını bilsem ilk yıl alırdım Bu arada resimdeki 'çim ekilmiş' gibi olan boşluklara çim ekme düşüncemiz var ancak ben böyle hazır şeyleri de pek sevmiyorum. 'Çim gibi olur' dediğiniz ekim-dikim önerileriniz varsa alabilirim. Sürekli yeşil kalsın, donması vs...

Name:  tırpan sonrası2- 30.04.2017.jpg
Views: 1020
Size:  30.0 KB

Geçen sene geç ekildiği için çiçeklenmeyen ama bu seneye hazır ve nasır papatyalarımız... Aralarındaki yabani ot ve papatyaları ayıklamak epey zor oldu ama sonunda ortaya çıkabildiler..

Name:  papatya 30.04.2017.jpg
Views: 1000
Size:  63.1 KB

Ortancalar da iştahlı... Bir üreticinin önerisini paylaşayım. Ortancaların çiçekleri geçip sezonu kapatınca yani yaz sonuna doğru hemen budayın, sezon başında asla budamayın, geçen sene budamadıysanız da sezona eski dallarıyla girsin yoksa çiçeklenmezler dedi. Gerçekten de ortancalarımız tek tük çiçekliydi. Aynı şekilde komşununkilerde bahar başında budandığı için fazla çiçeklenmemişti. Bu sene bakalım zaman ne gösterir.

Name:  ortanca 30.04.2017.jpg
Views: 977
Size:  32.1 KB

Aubrietalarımız geçen seneki gibi iştahlı değil, çünkü aralardaki sedumlar çoğalmış. Yeşile, çiçeğe kıyamadığımız için oraya buraya sokuşturuyoruz sonra işte böyle peyzaj bozuluyor. Çiçekleri geçince sedumları çıkaralım en iyisi..

Name:  aubrieta 30.04.2017.jpg
Views: 1000
Size:  62.8 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön