View Single Post
Eski 05-05-2017, 08:22   #13
oartuc
Ağaçsever
 
oartuc's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-02-2017
Şehir: İzmit
Mesajlar: 36
Domates ve biber adalarım tamam,tohumdan ektiğim fidelerim önce hanımın daha sonra ektiklerimin ise kızımın hışmına uğrayıp telef olmasından sonra uzun uğraşlar sonucu bir miktar domates fidesi bulma şansına eriştim.Bunun için 28 kök domates 40 kök biber fidesi için 60+60 km. yol yapmam gerekti.

İki sebze adasını domates ve kardeş bitki olarak biber'e ayırdım.

Birinci Sebze adasında solucan gübresi deniyorum,14 adet pembe domates 14 adet sırık domates ekili orta sıraya ise 20 adet kıl biber ektim. Domateslerin aralarına ise fesleğen dikeceğim. İlk denememde beceremediğim kadife çiçeği çimlendirme işlemini ikinci denemede başarabilirsem kadife çiçeği de ekeceğim.

İkinci sebze adasında koyun gübresi kullandım domates sıraları birincisi ile aynı ancak biberler salçalık kırmızı biber.

Ekim sonrası can suyuna em-a ve 10+10+10 organik bitki besini karıştırdım.

Ada karışımında bol miktarda cocopeat eklemiştim en son 10 gün önce yağmur yağmasına rağmen toprağın hala nemli olduğunu görüyorum,sanırım bu sene sudan bayağı tasarruf edeceğim.

Adaların üst 10cm'lik kısmını henüz doldurmadım hafta sonu kestane ormanlarını gezip biraz organik toprak toplamayı düşünüyorum.

Çileklerim meyve vermeye başladı bu sene çok verim beklemiyorum ama seneye bütün mahalle çileğe doyacağız gibi geliyor.

Uzun uğraşlar sonucu bulduğum tüplü Osmanlı Çileklerimin kargodan ezik büzük gelmesine çok üzülmüştüm ancak onlar da 2 hafta da kendini toparladı sanırım onlar da iyi olacak.

Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Eklenen Resimler
  
oartuc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön