View Single Post
Eski 01-05-2017, 07:36   #198
Jezebel
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
mister73,
Sadece hijyen kurallarına titizlikle uyulması gerektiği, yoksa çay mantarına yabancı mikroorganizmalar karışıp ürünü bozabilir. Sonuç sağlık değil felaket olur.
Medusomyces Gisevii Lindau adındaki mantar Gustaf Lindau tarafından ilk defa 1913 yılında tarif edilmiş.
Çin kayıtları ise M.Ö. 250 yılına kadar gidiyor.
Bu içeceği "Sağlık ve ölümsüzlük iksiri" olarak adlandırmışlar.
1947 году Г.А. Шакарян и Л.Т. Даниелян adlı rus araştırmacılar çaydan kristal bakterisidin elde etmişler.
Bu madde hiç bir yan etkisi bulunmayan antibiyotik özelliği gösteriyormuş.
Dr.Rudolf Sklenar adındaki alman araştırmacı bu mantarın Metabolik hastalıklarda faydalı olduğunu kanıtlamakla kalmamış, bununla igili patent almış ve bu çayın ilaç olarak kullanımının önünü açmiş.
Zamanla görülmüş ki tek mantar değil , birçok mantarın simbiyotik bir yapısı aslında Kombucha - Saccharomyces ludwigii, Saccharomyces cerevisiae, Brettanomyces bruxellensis, Candida stellata, Schizosaccharomyces pombe, Torulaspora delbrueckii, Zygosaccharomyces bailii , Acetobacter v.s.
Bu arada siyah çay yerine kahve ve yeşil çayı da deneyenler olmuş.
Yeşil çay mayalanma sürecini hızlandırıyormuş.
Uyuşturucu ve alkol bağımlılığı tedavisinde kullanılıyor batıda.
Oran bu %1 çay,%10 şeker, %89 kaynatılmış şebeke suyu.
Rusların ürettiği 2 preparat var, enfekte yaralar ve enfeksyonlarda kullanılıyor.
Uzun yazılar pek okunmuyor biliyorum, bu riski göze alıyorum.
Saygılar.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön