View Single Post
Eski 30-04-2017, 16:10   #89
bebeto016
Ağaç Dostu
 
bebeto016's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-05-2011
Şehir: ELAZIĞ
Mesajlar: 273
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Geçen sene bende calypso kullandım ve ilk attığım anlardaki böcekleri öldürüyordu. Firmanın ziraat mühendisini arayıp sorduğumda "çiçekler açmadan ve böcekler bahçeye gelmeden uygulama yapmamın daha faydalı olacağını söylemişti. Calypsoyu 2 sefer tekrardan sonra kullanmak, kullanılan zararlıya direnç oluşturacağından tavsiye edilmiyor.
tarku bey bu yıl planladığım programı uyguladım. başarı oranı yuzden 80 ..
yagmurların olması havanın kapalı olması sebebiyle. yaklaşık armutta 10 günlük ve kirazında açım günlerini eklersek yanlaşık 15 günlük bir zaman zarfında tooplamda 5-6 atım yaptık. 2 gune 1 bazende hava kapalı olunca 3 gun bazende gunluk attık .. 5 yıldır bahcemde olan naşi armudunda başarı yuzde 70 kirazlarda yuzde 90-100 taş armudu dediğimiz çeşitte yuzde 90 .. yani kısacası cicek döneminin son günlerinde populasyonu o kadar düşürdükki çiçek üzerlerinde koca ağaçta 3-5 tane ya görüyoduk ya görmüyoduk..

naşi armudunda ağaç küçük olduğu ve çiçeklenme büyük ağaçlara göre az olduğundan mudahele etme zamanımızın kısıtlıgında oran biraz düştü. bu yıl ilk defa yaygın olark görecegimiz meyve tutumunun resimlerini paylaşırım.

ilaça karşı bakla zınnının direnç oluşturdugunu görsel tesbitlerle sabitleyerek katılmıyorum..
iyiki calipso var.

bebeto016 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön