View Single Post
Eski 28-04-2017, 11:23   #10
Musa Gündoğan
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 782
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ computerboy, kendimi gördüm bir an sizde

Size ve bir kaç akraba-arkadaş-komşuya 50 kök domates, 50 kök biber (ikişerli dikeceksiniz, yani bir ocağa iki kök yan yana) yeter de artar bile. Patlıcan da 20 kök yeter diye düşünüyorum.

Zamanla beğendiğiniz cinslerde sayı ve çeşitleri azaltırsınız, kolay gelsin şimdiden..
TCM aslına bakarsanız dediğiniz gibi bunlar bana yeterde artar. ben ve iki kardeşim 3 ev için bunları yetiştireceğiz geri kalanı önümüzdeki yıl bahçeye maddi kaynak sağlamak için satacağım. önümüzdeki yıl teyzemle birleşik olan bahçenin teyzemde olan kısmını satın almayı ve orayada taşfırın, foseptik çukur, ve düzgün bir gölgelik çardak yapma planım mevcut. özellikle taşfırın ve foseptik için bir miktar kaynak ayırmam çok yararıma olacak.


onun haricinde tohumlar çok çeşitli 28 türde domates fidesi her biri 8-10 kök civarında bazıları 15 kök şeklinde bunları dayanım ve verim olarak bu sene incelemeyi düşünüyorum. aslına bakarsanız bu alanda yeni olduğumdan ve bölgemizde bende başka temiz tarım yapmaya uğraşan yok. çevremizde pazarlardan alınmış domates biber fidelerini diken bir kaç köylü var. onun dışında bölgesel dayanım bakımından bilgisi olan olmadığından bende denemeye girdim.

bu seneki ilk hedefim bol tohum almak ve her tohumun dayanım,kullanım defterini tutmak. böylelikle önümüzdeki sene için tohum göndereceklerime de açık kaynak olacağını düşünüyorum.

dediğiniz gibi biraz seyreltmek için fideleri çevreme daha çok paylaşım yapacağım.

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön