View Single Post
Eski 20-04-2017, 02:04   #1
dusunenadam
Ağaç Dostu
 
dusunenadam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2013
Şehir: KIRIKKALE
Mesajlar: 490
dusunenadam / Seramik Bonsai Saksılarım

Ağaçlar-net aracılığıyla tanıştığım, daha önce bonsai kursunu aldığım Sn. Sağol Hocanın geçen sene verdiği seramik kursu ve bonsai gönüllüsü arkadaşlarımın yardım ve destekleriyle saksı problemini büyük ölçüde çözdüm. Geçtiğimiz yıl kış aylarımı seramik işini öğrenmeye çalışarak geçirdim. Başlarda çok zor gelen seramik işinin daha sonra çok zevkli olduğunu gördüm. Geçtiğimiz ay, yaptığım çalışmaları Sn Sagol, Sn David72 ve Sn Putko ile beraber 1100 derecede fırınlattık. Problemsiz olarak fırın safhası da atlatılmış oldu. Her türlü yardım ve desteğini esirgemeyen değerli dostlarıma buradan tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.
Genellikle klasik tip bonsai saksıları ve sırsız doğal toprak renklerini seviyorum. İnternette gördüğüm ve hoşuma giden birçok saksıyı yaptım. İleride, daha özgün modeller ve sırlama teknikleri üzerinde de çalışacağım. Şu an için kendi ihtiyacımı fazlasıyla karşıladım. Seramik işine bolca vakit ayırmak istiyorum. Arkadaşların da teşviki ile saksılarım beğenilir ve talep olursa, özel siparişle saksı yapmayı düşünüyorum. Model, ölçü, renk ve istenilen ekstra özellik bildiren arkadaşlar özelden iletişime geçebilirler. Diğer ülkelerde görüp özendiğimiz, kişiye veya ağaca özel saksı yapma işi bizde de böylece başlamış olur.
Yaklaşık 35 model üzerinde el ile çalıştım. Hiçbirinde kalıp kullanmadım. Kısa açıklamalarla beraber çalışmalarımı sunuyorum. Yorum ve eleştirilerinizi esirgemediğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg 20161111_170618.jpg (13.9 KB, 86 views)
Dosya Türü: jpg 20161210_141121.jpg (21.4 KB, 84 views)
dusunenadam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön