View Single Post
Eski 11-04-2017, 15:42   #7
newman
Ağaç Dostu
 
newman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2017
Şehir: Yalova
Mesajlar: 108
Arsayı alma hikayesi-3:
Tapu müdürlüğü satış başvurularını saat 12'ye kadar alıyormuş, öğleden sonra da işlemleri yapıyormuş. Emlakçı işlemleri halletmek için dört koldan koşturdu. İşlemleri halledip tapuya gittiğimizde saat 11:55 idi.
5 dakika farkla yetiştik. Tam ohhh... dediğimizde yeni bir şey öğrendik. Tapu, Tarım İl Müdürlüğüne yazı gönderiyormuş, onay verirlerse satış işlemi tamamlanıyormuş. Onay verme işlemi de yaklaşık 1 hafta sürüyormuş. Yine stress, yine stress...
Satıcılardan bir grup, Tarım İl Müdürlüğüne gitti. 3 tane yaşlımız var tapuya bi daha gelmeleri çok zor biraz ağlama, biraz gözyaşı, "yetiştirmeye çalışacağız" haberini alınca sevindik. Bu haberin üstüne yaşlılar için rapor alınmaya gidildi. 16:15 de telefona tapu harçlarını hesaba yatırın mesajı geldi. Harçlar yatırıldı. Emlakçıya arsa bedeli verildi, imzaya gidildi. Tapu memuru yaşlı teyzelere "Paranızı aldınız mı" diye sordu. Hepsi aldık dedi bir tanesi ben almadım dedi. Kardeşleri para bizde şimdi paylaşıcağız deselerde "Ben almadım" diye tutturdu. Memur kendi aranızda anlaşın gelin dedi. Neyse ki ikna dip ve imzaya geldiler.
Memur "Okudum" yazıp imzalayın dedi. Yaşlı teyze ben okuma-yazma bilmem dedi. Kızı ben yazayım, o imzalasın dedi. Memur Bey olmaaaaz kendisi yazacak dedi. Harfleri tek tek tarif ede ede yazdırdık ve nihayetinde 16:30 da tapuyu alabildim.

newman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön