View Single Post
Eski 10-04-2017, 23:42   #3494
latif.07
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-04-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 192
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi shenile Mesajı Göster
Merhaba birsey sorcam 9 aylik tavugum dun yumurta yapti simdi sabah dolasiyordu saat 3 de gittigimde 7-8 tane yumurta biraktigim follukta yatiyordu yumurta yapiyor sandim.
Simdi esim tekrar gitti 3.5 saat oldu hala kalkmamis bir tane tavugumuz baska folluga yunurta yapmi o yumurtayi onun altina koydu kalkmadi.
Benim sorum su dun yumurta yapti bugun hemen gurk olabilir mi yalanci gurk mu oluyor acaba diyer tavugum kesildikten aonra gurk oluyor du bu yumurtluyor diye ihtimal vermedim ama suan yumurtalarin ustunde.
Gurk diye düşündügünüz tavugunuz için 50 cm derinliginde bir kovaya cesme suyu doldurun ve güneşin altında 1 saat dursun ılıklaşsın sonra o suya saat 11.30 gibi tavugun boynuna kadar batacak şekilde kanatlarından ve bacaklarından iki elinizle tutarak suyun içine tavugunuzu sokun çıkarın bunu 3 kere yapın sonra tavugu bahçeye salın. Suyu yenileyin temiz su tekrar 1 saat güneşin altında dursun ve saat 13,30 gibi tekrar tavugu suya sokun ve bu sefer 2 defa yapın suyun seviyesi tavugun boynuna gelsin ama kafası ıslanmasın bunu 3 gün yaparsanız tavugunuz gurk ise gurku gider. Tavuklarınız gurk olmasın istiyorsanız onlara içinde acı olan ev atıklarından yedirmeyin acı yerlerse gurk olurlar. Tüy döken tavuklar için, tavuklarınıza yumurta yemi veriyorsanız tüy dökmemesi lazım ama mevsimsel geçişlerden olabilir **** budayla besleniyorlarsa besin yetersiz geliyordur yakınlardaki bir ziraai ilaç satan yere giderek sularına karıştırılan vitaminden alın tavuklarınıza vitamin verin tüy dökümü en kısa zamanda minumuma inecektir ve tavuklarınıza toprak banyosu yapabilecegi yer ayarlayın bahçenizde bir de aşılarını eksik etmeyin

latif.07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön