Konu: Aşılama
View Single Post
Eski 10-04-2017, 13:44   #1074
ayazkapli
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-04-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 49
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ercan22 Mesajı Göster
15 mart 2017 tarihinde yaptığım yarma ve kabuk aşılarımı(kiraz, erik, ceviz) ip, elektrik bantı,üzerine çamur ve en üste naylon sararak gerçekleştirdim.Forumda takip ettiğim kadarıyla aşı yapılış teknikleri olarak çeşitli uygulamalar var.Benim sorum tutan kalem aşılarımıza bağlamış olduğumuz ip veya bant, aşı yerini boğar mı? Burada bazısı 1 ay sonra, bazısı 2 ay sonra bant veya ipi çözün yazmış,bazısı 1 sene bağlı kalsın yazmış.Bu konuda açıklayıcı bilgi veren olursa sevinirim.Tutan aşılarımızı ipleri, bantı erken veya geç çözerek kaybetmeyelim saygılar.
Aşılamalar için özel yapılmış aşı bağları var.Bunlar kendi boylarının 5 katı kadar uzayabilmektedir.Ama ip,tel vb gibi malzemeler ağacı kesme derecesinde boğabilmektedirler.Yarma aşılarını 1,5-2 ay kadar sonra çözebilirsin.Ancak kabuk altı aşılarını erken çözmek sıkıntı teşkil etmektedir.
kabuk altı aşılarını çözseniz bile 3 yıla kadar yanına bir çubuk bağlayarak koruma altına almanız gerekmektedir.Aksi halde rüzgardan darbeden aşı yerinden ayrılabilir.

ayazkapli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön