Konu: Lale
View Single Post
Eski 09-04-2017, 20:10   #1356
Batuhan Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Batuhan Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 535
Merhabalar üstadlara çok önemli bir kaç sorum var kesinlikle bu sorularda ki amacım ticaret değildir kastamonu cide bölgesinde (tipik karadeniz iklimi her mevsim yağışlı (yazın 1-2 haftada bir gün illaki yağış oluyor )) Benim küöüklükten beri hayalim dev bir lale tarlam olması ben her bahar gidip içinde 1 hafta geçirebileceğim bir lale bahçesi yapmak istiyorum bu arada en az 100-200 soğanla başlamayı planlıyorum şimdi sorularıma gelmek istiyorum .

1- Kar yağışı kışın çok oluyor nerdeyse 30-40 cm kar olduğu oluyor kaç cm derine dikmeliyim ?
2-Soğanları belediyeden alıcağız bu söküp çuvallarla ölüme terkettikleri soğanları değerlendirmek istiyoruz verim alabilir miyiz ?
3- Bu sökme soğanları iyice yaprakları kuruduktan sonra renk ve cinslerine göre ayırmayı planlıyorum bu soğanları bölgeye ne zaman dikmeliyim ?
4- Diyelim başarılı oldum soğanlar filizlendi çiçek açtı yaza girdik ben o soğanları sökmek zorunda mıyım ?
5- Doğal olarak bölgede yayılmalarını istiyorum her sene ilaçlama ve gübrelemeleri yapılıcak doğal olarak yayılım gösterirler mi ?
6- Bölgede Muscari bitkisi ve sahlep bitkisi doğal olarak yetişiyor lale bölgeye uyum sağlar mı ?
7- Lale soğanlarını hangi cepheye ekersem verimim artar vede büyük bir ağaç gibi gölgelik bir alana mı idkmeliyim yoksa her dem güneş alan güney düz cepheye mi dikmeliyim ?

yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Batuhan Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön