Konu: Zirai Don
View Single Post
Eski 09-04-2017, 16:27   #29
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Bugün yarın ve ertesi gün don gözüküyor. Hafiften kar atıştırıyor. Dün gece yüksek yerlere kar yağmış. Yapacak çok fazla bir şey yok. Merkez eksi 2 ise benim orası yükselti farkından dolayı eksi 4 veya 5 olur herhalde. Her yüz metre yükseklikte 1 derece düşüyordu hatırladığım kadarı ile.
Mgm sitesinin düzeltme yapması yüzünden dün gece ateş yakmak için bahçeye gittim. 2 gün sonra don olacak diyorlardı, birden bire nasıl olduysa bugün don var dediler. Gittim zor bela ateş düzeneklerini hazırladım. Sonrasında bir yağmur bastırdı, sucuk gibi ıslandım, zatürre olmazsam iyidir. Gerçekleşen sıcaklıklara baktım en düşük 0.5 olmuş, yağmurdan dolayı da don olmadı. Şimdi bu gece de, yarın gece de don olayı var deniyor. Tekrar gidip gitmemekte karar veremiyorum.
Gerçekleşen ısı derecelerine göre bahçenizde don olup olmadığını görebilirsiniz. Don olunca zayiat kaç gün içinde belli olur? Mesela kayısılar meyveye döndü, dona maruz kaldıklarını kaç günde anlayabilirim? Sigorta yaptırdım boşuna eksperleri çağırmayayım.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön