Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu
Sayın: Erdal Hoca şu anlık daha biberiye çeliklerinde bir gelişme malesef yok. Dediğiniz gibi çayı bir harika oluyor. Heleki şu mevsim geçişlerinde hasta olmamak için biberiye, adaçayı, ıhlamur, papatya vs. çaylar hastalanmamak için çok etkili oluyor. Kokusuda bir harika odada bir dal olunca harika bir koku bırakıyor...
Zeytinyağı ilede karıştırmayı denememiştim. Artık sayenizde onuda denemiş oluruz
|
Mümkün olduğunca kaliteli bir zeytinyağının ( hani şu buzdolabına koyunca donanlardan
) içine çok ince kıyılmış halde hatta havan elinde iyice ezip karıştırabilirsiniz. O karışımı buzdolabında bekletip ekmeğe sürüp yiyebilirsiniz. En azından ben öyle yapıyorum
Et ve tavuğun mangal öncesinde terbiye edilmesinde yoğurt, yine gerçek zeytinyağı ve biberiyeyle 2-3 saat bekletip mangala o haliyle koyabilirsiniz
Afiyet olsun