View Single Post
Eski 30-03-2017, 15:02   #97
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Clematis Armandii harika bir bitki. Hem gözterişli hem de kokulu.
Bahçemdeki güllü kameriyenin bir ucuna dikmiştim, büyüdü de büyüdü. Bir yerlerde 5-6 m uzar diye okumuştum ama toplantı için sizlere çelik kesmeye niyetlendiğimde şöyle bir göz kararı ile ölçtüm benimkinin boyu 8 m olmuş.

Bu mevsimde çeliklerin pek tutacağını sanmıyorum ama öyle güzel görünüyorlardı ki sizler de görün diye birkaç dal getirdim. İsteyen arkadaşlar bunlardan çelik denemesi yapsınlar.
Tutmazsa nasılsa kökü bende sonbaharda sizlere bol bol gönderirim.

Arkadaşımız Zafer İnandıklı..... harika biri. Dün telefonda uzun uzun konuştuk, bana çeliklerin nasıl yapılacağını anlatı da anlattı.
" Ya Zafer'ciğim şu bana anlattıklarını Forumda yazsana" dediğimde de " aman abla ben sözle çok güzel ifade ederim de yazı işinde yokum" demez mi, başladım gülmeye.

Hakikaten Zafer İnandıklı ilgisini çeken konularda çok araştıran ve çok da başarılı olan bir arkadaş. Bir o kadar da paylaşımcı ve zarif, tam da dost tabirini kullanabileceğiniz bir kişi.
Fazla konuşmaz bir köşede durur ama her toplantıya gelişi olay olur; onca bitkiyi nasıl taşır, getirir ve özenle paylaşıma sunar şaşarsınız.
Hele benim ne zaman başım sıkışsa " Zafer" dememle yanımda biter.
" Zafer Tohum paylaşım etkinliği için zarflar hazırlanacak, Zafer şu bitkiden... arkadaşa gönderebilir misin, Zafer bana leonardit lazım....
Sevgili Zafer sana ne kadar teşekkür etsem azdır. İyi ki bizlerlesin, iyi ki agaclar.net'lisin.

Toplantıda clematis'in çelikten nasıl üretileceğini Zaferden öğrendiğim şekilde size anlatacağım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön