View Single Post
Eski 30-03-2017, 08:25   #12
hobiciakvarist
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi southpark85 Mesajı Göster
maksimum 10 m2 büyüklüğünde, 30-40 cm su kotlu düşük maliyetli ufak bir gölet yapmak istiyorum işyerinin bahçesine, eğer zor olacaksa balık ya da bitki olmayabilir.

internette şöyle videolar mevcut;
https://www.youtube.com/watch?v=0Zk7p7Xej7U

önce şekil belirtip kazıyoruz, sonra gölet membramı serip kenarlarını uzun bırakıp taşlarla kapatıyoruz. en son suyu devir daimi eden bir aparat koyup su ile dolduruyoruz.

buraya kadar tamam fakat problem şu, suyun temizliği nasıl yapılacak bu durumda? motor falan işin içine girerse membranla hallolmaz sanki?

işyeri oldugu için koku yosun vesaire yapması da sorun olur, var mı böyle bir deneyimi olan? şimdiden teşekkürler
Öğlen değil de sabah ve/veya ikindi güneşi gören bir yer de olursa göletiniz, bitki ve balık olur. Balıkları japon/koi almazsanız kirlenme durumu genelde söz konusu çok olmaz bitki o boyuttaki bir gölet'de. İyi bir dış filtre ile çok rahat halledilir. Zaten 10m^2 alanında yuvarlak bir gölet 3,5 m çapında olur. Su hacmi de 400 litre civarı. Dış filtre ile kolayca temizlenebilecek bir kapasite bu.

Koku olayına girersek: temiz su koku yapmaz, hareketli su koku yapmaz. Sabah ve akşama doğru güneş gören bir su da yosun yapmaz. Yosun ışık bolluğunda kirli (nitratlı) su da olur ancak.

hobiciakvarist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön