View Single Post
Eski 29-03-2017, 21:21   #277
edemi
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-04-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 11
Merhabalar,

Ben de balkonumda saksılarda sebze yetiştirme kararı aldım. Çeşitli boylarda toplam 150lt civarı saksım var. Karışık yeşillikler, maydanoz, roka ve bol miktarda red robin domates yetiştirmeyi düşünüyorum.

Bu konuya ait tüm sayfaları detaylı bir şekilde incelesem de amatörlükten sanırım tam olarak toprak karışımının nasıl olması gerektiğine karar veremedim. Bu sebeple bir siteden saksı sebzeleri için hazır toprak almaya karar verdim. Biraz pahalı oluyor ama ilk denememde yanlış karışım yüzünden hüsrana uğramak istemedim.

Toprak içeriği olarak şu yazıyor: "İçeriğinde bulunan organik solucan gübresi ve leonardit, fide dikiminden itibaren bitkinin hızlı ve sağlıklı gelişmesi için fideyi besler. Hazır torfların aksine karışım içeriğinde toprak, Akdeniz siyah orman altı torfu, mil, solucan gübresi ve leonardit ihtiva eder. Süzekliği artırmak ve sıkışmasını engellemek için perlit ve cürüf katkılıdır."

Bunun yanı sıra başka bir siteden orman humusu sipariş etmiştim. Yeni alacağım sebze toprağına orman humusu karıştırmamın bir faydası veya zararı olur mu? Karıştırmam uygun ise hangi oranda karıştırmalıyım?

Son olarak bu hazır toprağa palet gübre veya kompost karıştırmalı mıyım?

edemi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön