View Single Post
Eski 27-03-2017, 18:13   #44
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MaynaVira Mesajı Göster
Bundan birkaç sene önce, (gemi vasıtasıyla) Baton Rouge'da bulunmuştum.
Tabii böyle güzel orkide seraları olduğu aklımın ucundan bile geçmezdi.
Ne yalan söyleyeyim, fotoğrafları görünce biraz gıpta etmedim değil.

Eh, ne yapalım, başlığı severek takip etmeye devam...
Sn.MaynaVira,

Belli mi olur bir daha gidersiniz Gerçekten dünya tatlısı bir insandı tavsiye ederim hem size hem gidebileceklere. Malum Türkiye'de ne bagaja bakıyorlar ne başka birşey

Bu seferlik böyle üç partili tek yazı olsun dedim.
---------

Doğanın Sesini Dinlemek

Merak etmeyin yakın zamanda lamba videosunu paylaşacağım ancak havalar güzelleşirken orkide bakımında kendimce doğanın sesini anlamlandırmalarımdan bahsedeceğim.

Aslında birkaç gündür hava sıcaklığı sebebiyle camlarım hep açıktı. Hava güneşliyse ve sıcaksa camlarımı açıp buhar makinesini açıyorum zaten gün içinde bitkilerim güneş aldığı için lambayı gece açmıyorum.

Bu sabah uyandığımda hava yine sıcak ama güneş pek yoktu; fakat yağmur içeri sızmış bolca hemde ki bu da buhar demek. Dolayısıyla buhar makinesini gün içinde kullanmıyorum.

Kısacası doğadaki yani çevrenizdeki sesi takip ederseniz orkidenize nasıl bakmanız gerektiğini anlayabilirsiniz. Sıcak günlerde yapmadığım tek değişiklik sulama sıklığı. Bunun yerine basınçlı su püskürten aletle hem havaya hem biraz köklerine birkaç günde azıcık ama çok azıcık fıslatıyorum. Zaten hava güneşli ve sıcaksa hemen uçacaktır. Hava güzelse zaten camlar açık kalsın çünkü hava akımı köklerinde sağlıklı olmasını sağlar,fungal ve çürüme hastalıklarından da korur.

-------

Bahar ayı gelmiş,havalar güzel ağaçlar net te dostluk edinmek isteyen arkadaşlar için

Haur Jin Princess 'Anaconda' X Fusheng's Super Man [F1621f] - $100.00 : Big Leaf Orchids, Fragrant and Novelty Phalaenopsis

Sertifikası shipping iyle aşağı yukarı 250$ edecektir (tüm katılanlar için ortak fiyat). Böyle bir deneyim isteyen arkadaşları da buradan buluşturmak istedim.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön