View Single Post
Eski 27-03-2017, 17:29   #48
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Red face

Sn. Maynavira,

Benimki sizin öyle birşey yapacağınızı düşünmemden değil genele bir mesaj aslında. Çünkü kendi orkidelerime ilaç uygulayım diye düşündüğümde insanlar ciddi bir biçimde bunun kararlaştırmasını yapıyor; aynı bizim bağırsaktaki gibi saksıda da çok şeker mi şeker faydalı mı faydalı canlılar yatıyor. Dolayısıyla çok kimyasala bulaşmamak her zaman için daha iyi bir seçenek bence (ama benim orkideyi şapur şupur hütlermeye devam etmiş böcekler ilaçladım)

Herkesin sulama türü kendine ve bu konuda çeşitler mevcut ancak ben daldırma yöntemini faydalıdan çok zararlı buluyorum. Neden diye soracaksanız o suya iyi kötü her türlü bakteri geçiyor;yani hastalıkta sağlıkta hep beraber şeklinde Bugünlerde belki hissettirmez ama ileride yıkıcı sonuçlar doğurur; bir bakmışsınız binbir uğraşla yetiştirdiğiniz orkideler topluca harakiriye girişmişler.

Harç konsjfa bir sıkıntı olacağını sanmam çünkü orkideler zaten harçsızda yetişiyor;aslında harç sulama dizayn kolaylık gibi sebeplerle tercih edilir. Köklere bwkıp su ihtiyacını takip edebilirsiniz.

Sevgiler

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön