View Single Post
Eski 22-03-2017, 13:06   #190
KefirMarket
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-09-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Amanita Mesajı Göster
ayrica kombuchanin medikal olarak kanitlanmis HICBIR faydasi da yok. tamamen sehir efsanesi ve pazarlama bir icecek. asagiya bir review article linki birakiyorum, burada yazdigi gibi kombuchanin bazi durumlarda sagliga zarari olabiliyor, ancak sagliga faydali oldugu hicbir durum yok.
.
Verdiğiniz linkteki yazı 2003 yılına ait ve şimdilik klinik düzeyde araştırılması yapılmamış yazıyor. Yıl 2017 var mı kanıtlanmış zararları?
Bir kaç ay önce 2 yaşlı amca benden kombucha almışlardı, sordum nasıl haberiniz oldu diye:
Dediler:"70 yaşlarında eski dost bir komşumuz var. Bizden 5 yaş büyük. Son zamanlara hareketlerinde ve zekasında sorunlar çıkmaya başlamıştı. Sonra bunun çocukları buna her hafta 1 kasa kombucha getirip içirdiler. 3 ay sonra bu adam çatıya çıkıp uydu antenini ayarlayabilecek duruma geldi. Biz de buna şahit olunca seni bulduk"
Aynen bunu demişlerdi ve benden birer mantar almışlardı. Ayrıca halen zararı vardır şeklinde bir yazı bulamadım internette. Bahsedilen 1-2 olay da yanlış kullanım sonunda olabilir. Ya hijyene dikkat edilmemiştir veya yabancı maya karışmıştır vs.... Ben de 8 aydır hergün en az 1-2 barak içiyorum ve işe yaz-kış bisikletle gitmeye devam ediyorum. Herhangi bir zararını görmedim, bol spor yaptığım için aksine iyi bir doğal enerji içeceği oluyor bana.

KefirMarket Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön