View Single Post
Eski 16-03-2017, 19:07   #224
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Estağfurullah, fırça atmak haddim değil. Bordo bulamacı ve bakır ile ilgili sayfaları baştan sona okursanız, cevabı kimseden beklemenize gerek kalmaz. İlaç dozu ile ilgili bilginiz olduğuna şüphem yok. Bordo bulamacının kış ve ilk bahar olarak atıldığını bildiğinize eminim. Bu sene kış ilaçlamasını kaçırdığınızı ve 1 ay evvel bir defa attığınızı söylediğinize göre 2.ilaçlama doz aşımı olmuyor mu? Şeker hastası bir kişi, sabah akşam insülin alıyor diyelim. Bu hasta sabah ilacını almayı unutursa, akşam 2 doz alması mantıklı mı? Yine de siz cevap bekleyin
Ayrıntılı yazayım;

Ağaçları elimizden geldiğince budadım, baktım zaman var, hafiften rüzgar da var hazırladım tulumbayı. Baktım ağzını açıp daha önce kullandığım ilacın son kullanım tarihi geçmiş. Etkinliğinin biraz azalacağını düşünerek olması gerekenden % 10 kadar fazla ilaç koyarak ilaçlamaya başladım. Ara ara rüzgarın kuvveti artıp ağzıma yüzüme bulaşsa da ilaçlamayı tamamladım ve yayladan aşağı indim. Ancak hava bozuktu ve biz döndükten sonra kuvvetli olmayan yağmurun da yağma ihtimali de vardı. Bu arada sezonda erik, şeftalinin yaprak kıvrıklığı ve armutların pas hastalığı olduğunu da ekleyeyim.

Şimdi olay bu, yani 'bir daha atasım var' derken aslında bunları kastetmiştim ama belki açıklasam daha iyi olurdu.

Örnek güzel ancak tam da 'cahil işi' olmadı benimki. Akşam insülinini zamanında yaptım ama yemek çok güzeldi, hele künefe üzeri dondurmayı görünce de dayanamadım, bu durumda tamam doz aşımı olacak ama şekerim de çok yükseldi gibi geldi, sorum bu; hafiften az daha insülin çakayım mı, sabahı bekleyeyim mi? Tamam bu seferlik sadece hastalığı geçirmiş agaçlara doz tekrarı yapalım derseniz az da olsa gözünü açmış fidanlar zarar görür mü? Yoksa 'senin üşengeçliğinin cezasını ağaçların çekecek başka yolu yok' derseniz ona da tamam. Veya insülin yerine başka bir şey mi atayım.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön