View Single Post
Eski 16-03-2017, 15:09   #222
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Bizim tarımsal ilaç kullanma alışkanlıklarımız, antibiyotik kullanma alışkanlığımıza benziyor. Kara leke için ilaç alıyor vatandaş, ilaçta 100 litreye 10 cc diyor, adam bir suya bakıyor, bir ilaca sonra bütün şişeyi suya boca ediyor.
Burada o kadar konuşuldu, bakırın topraklarımızı zehirlediği ve avrupada buna kısıtlama getirildiği anlatıldı. Bu kadar anlatılmasına rağmen hala bilinçsiz kullanım hayret doğrusu.
Fırçaya bakınca bana 'atma' dediğinizi anlıyorum ancak ilaç dozu konusunda teknik, pratik, zeka, teorik ve deneyim açısından sıkıntım olmayacağı ayrıca bu konudan da bahsetmediğim için tam bana mı yazdığınız yoksa yanlış mı alıntıladınız anlamadım. Okuduğum kadarıyla yılda sonbahar ve ilkbahar olmak üzere iki kez atılıyor ve ben bir kere uyguladım daha. Poşet üzerindeki oranlar ile ilacı hazırladığıma göre o açıdan da sorun gözükmüyor.

Neyse ben yine de bu tip forumlara daha çok yakıştığına inandığım cevap mı veriyor azarlıyor mu belli olmayan cevaplar yerine yerine daha yumuşak tarzda cevap veren bir arkadaş çıkarsa onun cevabını bekliyeyim. Teşekkür ederim @tarku .

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön