Konu: Siyah incir
View Single Post
Eski 16-03-2017, 00:27   #278
yigitgoktug
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-06-2013
Şehir: muğla
Mesajlar: 10
Sayın overseas, merhabalar..
Bursa siyahı yetiştirme ile ilgili bir çalışma içine bende girdim. (bu yıl 3. yıl Dalaman) Bölgede bursa siyahı olur mu ? evet olur.. bursa daki ağaç başına verimi bilmediğim için performans konusunda bir şey söyleyemem. Zaten ben diktiğim 150 bursa siyahı üzerinde denenmemiş işleri denemek istedim. Örneğin incir de bodurlaştırma denemeleri için hiç kimse uğraşmamış. Ben fidanları erbeyli incir araştırma enstitüsünden almıştım. fidanlar geldiğinde dikim esnasında 40 santimden budama yaptım. ertesi yol taçlandırma için uğraş vermem gerekirken yeterince aman ayırarak taçlandırmayı yapamadım. Meyve aldım mı ? evet aldım. Eşe dosta biraz biraz ikram edecek kadar verdi. Bu sene ne olacağı ne kadar olacağını ben de merak ediyorum...
sorunuza gelince; benim fidelerde de filizlenme henüz yeni yeni kendisini belli etmeye başladı. Hatta bir çoğunda henüz patlama yok. Bu nedenle bir süre daha bekleyiniz.. ardından eksikleri tamamlama konusunda Aydın/Erbeyli'den fidan temin edebilirsiniz. (tüplü satış var)
Çalışmalarınız ticari bir gaye taşıyor ise aynı cins yani bursa siyahı fidanlarını tercih edin.. Yok "Ben satım yapmayacağım. Bu ağaçları hobi amaçlı, toprağım yeşillensin, eş dost, kurt kuş yesin diyorsanız çeşitlendirme daha iyi olur.


Düzenleyen yigitgoktug : 16-03-2017 saat 00:33 Neden: Cevap yazdığım arkadaşımızın nick'ini ekledim.
yigitgoktug Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön