View Single Post
Eski 15-03-2017, 16:01   #1
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,247
Arnavut tatlısı

- 1 litre günlük süt
- 5 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker (1 bardak ile de yapılabilirmiş)

Yumurtalar bir kaba kırılarak üzerine şekeri boşaltıyoruz ve şeker iyice eriyene kadar karıştırıyoruz ( ben alet kullanmadığımdan kaşıkla yaptım bu işi). Daha sonra sütü bu karışıma ilave ederek gene karıştırma işlemine devam ediyoruz. Bu iyice karıştı yeter dediğinizde fırına koyma vakti gelmiş oluyor ( şömine yanıyordu köyde, ateşi yavaşlayınca döküm tava var sapı demonte onunla sacayağı üzerinde soktum ocağa. Cam kapağı kapatarak gözle takip ettim taşmasın diye bir ara karışım havalanır gibi oldu tahta kaşıkla bastırarak taşmasına mani oldum daha sonra oturdu...Üstü kızarmaya başladığında göz göz oluyor o noktada ocaktan alabilirsiniz. Soğuk yenmesi daha güzel ama sıcakkende epeyini yedim.)

Makinamın pili bitmiş cep ile çektiğim iyi olmayan fotoğrafı ekledim alta

 
Eklenen Resimler
 
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön