View Single Post
Eski 13-03-2017, 19:04   #3481
Resulgur
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Önceki kümesimizden aldığımız derslere göre kümeste hiç bir ahşap aksam bulundurmama kararı aldım. Sadece folluklar ahşap. Onları da her gün dışarı alarak kontrol ve temizliğini yapıyorum. Bu sebeple tünekler bile ahşap değil. PVC su borularından ve gayet sağlıklı. Kümesin gayet güzel bir havalandırması var. Şart değil ama ayrıca alttan ısıtması var. Fayans ile kaplı yer şapının içinde ısıtma sağlayan kablolar var. Kışın dışarısı eksi değerlere soğuduğunda kümes tabanını 15 derecede sabit tutuyor. Bunun konfor dışında bir etkisi de ızgaraların altında biriken dışkıların ıslak olmayıp kuru kalmaları. Herhangi bir koku, amonyak ve enfeksiyona meydan vermemesi.

İç yüzeylerde de izolasyonlu pvc panel kullandım. Sağlık bakımından negatif bir etkisi yok. Aksine dolaylı olarak çok sağlıklı. Pürüzsüz, her türlü asite ve alkaliye dayanıklı yüzeylerde herhangi bir şeyin barınması, saklanması mümkün değil. Temizlik ve tam dezenfeksiyon hem mümkün, hem de çok kolay.

OSB yüzey en sevmediğim malzeme. Fakat sıvı plastiklerle kaplanırsa nasıl olur bilmiyorum. Bu gibi malzemelerin özelliklerine bir bakmak lazım. Kireçle badana yapmanın bir faydasının olacağını sanmam.
Sn. Meyvelitepe değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederiz. Sizin kümesi çok merak ediyorum. Resimlerle kısa bir özet geçebilir misiniz? Saygılar

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön