View Single Post
Eski 13-03-2017, 13:35   #254
muratdmk
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-03-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisan Mesajı Göster
Sayın turbora

Cinsi carmona olan ağaçınızın kurma sebebi 3-4 günlük seyehat süresinde sulanmamasında olduğu gibi....

Alındığında fark etmediğiniz bir problemide olma olasılığıdır.

Özelikle piyasadan almış olduğunuz ağaçlar satış noktasına gelene kadar ve orada kaldıkları sürece bu konuda tam olaak bilgisi olamayan reyon görevlileri tarafında düzensiz sulama ve uygun olmayan koşularda bakılırlar.

ağaç bu sırada sağlık konusunda sorunlar yaşamakdadır ve sizin gibi bu güzel hobiye merak sarmış bonsai dostu büüyk bir heves ile gelerek ağaçı alır ve evine getirir.

Bazen ağaç ortamın değişmesi ve uygun sulama ve bakım altında 1 hafda içinde kendini toplasa bile bazende çok geç kalınmış ve ileri düzeyde sağlık sorunu olan ağaç kendini toplayamaz.


Ağaçınız bu yüzden dolayıda kurmuş olabilir.

ukarıda belirtilen şekilde kabuk altında ki canlılık ağaçın yaşayıp yaşamaması konsunda size bir ön bilgi vereçekdir.
Eğer yeşil aksam canlı ve sulu ise ağaçınızı sıcaklığı stabil olan 20 derece gibi bir ortamda uygun sulama ile sulayın.

Önemli not:Eve geldiniz ve bonsai yapraklarını dökmüş.Ama canlı acemi bir bonsaici ilk yaptığı hata ağaçı sulamak akabinde takip eden her gün ağaçı sulamak olur.

Fakat burda ki hata şuradadır.
Normal koşulda bol yapraklı bir ağaç yaprakları beslemek ve canlılığını korumak için bol su tüketir.Özeliklede yaz aylarında **** ortam ısısında.

Fakat üzerinde yaprakları kalmamış bir ağaçın **** eskisinde az yaprağı olan bir ağaçın aşırı suya ihtiyaçı yoktur.

Çünkü dalarının ucunda yogun bir şekilde suya ihtiyaç duyacak ve canlılığını koruyaçak ve sizn ona verdiğnzi suyu tüketeçek yaprakları yoktur.
Bu yüzden yaprakları dökülmüş **** yaprakları azalmış olan ağaçların sulaması ancak yeni tomurçukların çıktığı ve gelişmeye başladığı dönemde artırılır onun dışında toprak sık sı sulanmaz..



İşde bu aşırı yapına ve ne kadar çok sularsam hemen yeşereçek diye düündüğünüz ağaçın kökleri bu fazla olan nemi tüketemez ve bir süre sonra köklerde oluşan mantarları uygun koşuları kulanması ile kök çürümesi gibi ağır bir hastalığa yakalanma olasılığı yüksektir.



Saygılar.
Merhaba, benzer bir durumuda ben yaşadım. Yakın zamanda hoşumuza giden bir bonsai aldık ve eve getirdikten birkaç gün sonra bir anda yaprakları kurudu ne yapmamız gerekiyor. Türünüde bilmiyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

muratdmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön