Doğum günü partisine az kaldı diye bolca çalışma yapıyorum.
Bu gün bu meyve sepetini yaptım, gün geçtikçe daha kolaylıklar buluyor, deneye deneye yeni şeyler öğreniyorum.
Örneğin; elma ve armut gibi meyveleri dilimlediğimizde hemen kararmasın diye limonlu suya atarız ama yine de bir iki saat sonra kararma yapıyor.
Bu sefer 2 yaprak jelatinden seyrek bir jöle hazırladım bayağı sulu. Dilimlediğim elma ve armutları bu suyun içine attım ve her tarafını iyice buladım. Üzerlerinde hiç jölemsi bir tabaka yok. Bu meyvelerle sepeti hazırladım, bakalım kararmadan ne kadar uzun dayanabilecek?
Sizlerin bildiği başka usuller varsa lütfen paylaşın.
Meyve sepetimde portakal, elma, üzüm, çilek, ananas ve kivi var.