View Single Post
Eski 10-03-2017, 18:46   #389
QodaCH
Yeni Üye
 
QodaCH's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2017
Şehir: Cenevre
Mesajlar: 1
Bazen buroda gevsersiniz ya, hayallere dalarsiniz, iste oyle bir his aninda daldim agaclar.net e ve sansima bu konu ...

Tak oturdu, iyi mi? tek kelime ile 10 numara, bayildim.
Hepsini okudum mu? Hayir. Soyle bir gezindim corbada tuzum olsun istedim ...

"
Çağımızın çalışma yüzyılı olduğu söyleniyor, öyle mi acaba? Yoksa yıpranmanın, sinir bozukluğunun, ruhsal ve bedensel çürümenin yüzyılını mı yaşıyoruz? Milyonlarca eğitimli insan dahi bu deliliğin esiri olmuştur. Bu delilik çalışma ve kazanma hırsıdır... Yaşamsal güçlerini, yani ruh ve vücut sağlığını tüketene kadar devam eden bir sonsuz kavga.
Ama hayatımız sonsuz değil ki.
Bu kaosun deli etmekte olduğu toplum insanlarından, güzel yaşam felsefesi ve düşünce tarihi dikkatle gizlenir, hiç bir şekilde gündeme getirilmez.
Siz hiç, Epikuros, Platon, Aristotales, Plutarkhos, Likurgus gibi dev düşünürlerin yaşam yorumlarının ekranlarda yer aldığını gördünüz mü?
Siz hafta sonu tatil günlerinin 'insanların en bilgesi' sayılan Likurgus'un eseri olduğunu duydunuz mu? Likurgus, Antik tarihte, çıkarttığı kanunla yurttaşlarına hafta sonu tatilini veren ilk 'filozof kral'dır.
Günümüz kapitalizminin sosyologları, ahlakcıları, siyasileri insan doğasını menfaatleri doğrultusunda saptırmışlar, mahfetmişlerdir.
Daha çocukluklarından itibaren aşırı tüketim ve israf idealiyle insanların bütün güzel yeteneklerini ve huylarını yok ederek, yalnızca öfkeli bir çalışma çılgınlıgı ve israf içine itmişlerdir... Bu da beraberinde sinirli ve huzursuz insanları ve aç gözlülük ahlaksızlığını yaratmıştır.
Halbuki 'Üçüncü Kültür'ün ve Zeitgeist belgelerinin seslendiği gibi,
"Doğada yaşam, daha az ile yetinme ahlakı ve mutlu ve sağlıklı yaşama hakkı verir" Doğaya Dönün aydın insanlar, çünkü Ait Olduğunuz Yer Orası.

"

- Bunu soyliyen Rüzgar Baba / Haldun Sevel -

Hepinize kucak dolusu selam doga dostlari

QodaCH Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön