View Single Post
Eski 08-03-2017, 15:48   #150
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acar35 Mesajı Göster
Her dişi domuz yılda 25-30 yavru yapıyor.çakal yetişemiyor bunları tüketmeye.kurt masalını anlatmayın kurt domuzdan önce kuzuları tercih ediyor

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Domuzların yılda 25-30 yavru yaptığı hesabını neye göre yapıyorsunuz? Domuzun gebelik süresi ne kadardır? Doğurduktan sonra yavrularını sütten kesme süresi ne kadardır? Bir domuz bir batında maksimum kaç yavru doğurabilir? Bütün doğurduğu yavruların yaşadığını hesaplarsanız, 12 ay bu söylediğiniz miktara ulaşması mümkün müdür?

Çakallar kolay av olmadıkça avlanan hayvanlar değildir. Çoğunlukla hırsızlık yaparak karınlarını doyurur. Kurt konusuna gelince; bu kadar yakınlaşan iki tür elbet birbirine zarar verecektir. İnsanlar kurtların yaşam alanlarına bu kadar yaklaşmamış olsalar, yiyecek ararken alternatifler içine domuzlarda girerdi. Afrikadaki aslanlar neden gelip, sizin kuzularınızı yemiyorlar. Mesafe uzun olduğu için olabilir mi?

Şehirden kaçıp, köy yaşantısına başlayan insanlara kızacağınıza, zamanında köyden büyük şehirlere göçüp, büyük şehirde yaşayanların rahatlarını kaçıranlara bir bakmamız gerekmez mi? Geçenlerde bir haber çıkmıştı. İstanbulda ki Sivaslılar, sivastaki Sivaslılardan fazlaymış. Bunu diğer şehirler için de çoğaltabiliriz. Sanırım siz arazi almaya niyetliydiniz ve şehirlerden gelenler fiyatları yükselttiği için alamadınız. Sorun bu mu?

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön