View Single Post
Eski 07-03-2017, 13:09   #1
*Duygu
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-03-2017
Şehir: İzmir
Mesajlar: 14
*Duygu / Kaktüs ve sukulentlerim

Merhaba yeni üye oldum, bitkiler konusunda çok iyi değilim ama çok seviyorum yavaş yavaş bakımlarını öğrenmeye çalışıyorum. Sizlere hem kaktüslerimi göstermek istedim hem de cins ve bakımları hakkında bilgi verebilirseniz memnun olurum.

Resimlerde gördüğünüz iki tane minik kaktüs olmayan bitkileri bir yerden kopararak ektim açıkçası ne olduklarını bilmiyorum, çok güzellerdi dayanamadım. Sukulent olabilirler mi acaba?

Bir de İzmir'de veya internetten kaktüs alabileceğim yerler biliyorsanız paylaşabilir misiniz, hep aynıcins kaktüsler oluyor marketlerde, farklı türlere denk gelemiyorum.

Sürekli mesajı düzelt diyip yeni soru ekliyorum ama gereksiz başka başlık açmak istemediğim için. Ben kaktüslerimi alınca hemen daha büyük bir saksıya ekiyorum. Çok küçük geliyor saksıları gözüme ve plastik ve hafif olduğu için düşüp kırılırlar diye korkuyorum. Acaba yanlış mı yapıyorum? Çünkü kaktüslerim pek gelişmiyor gibi geliyor bana.

Son olarak bana markası ile birlikte kaktüslerim için hangi vitaminleri alabilirim önerebilir misiniz? Koçtaşta kaktüs için vitamin satıyorlardı ama güvenemedim, kullanımını bilmeden yanlış bir şey verip öldürmek istemiyorum.

Eklenen Resimler
    
*Duygu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön