View Single Post
Eski 07-03-2017, 09:36   #136
Zerlanist
Ağaçsever
 
Zerlanist's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Domuza normal çitin hiç yararı olmuyor. Bizim bahçemizin dikenli telden gayette sağlam çitleri var ama domuz ailesi bahçeye rahatça giriyor. Köylünün anlattığına göre baba domuz burnuyla çitin bir telini kaldırır diğerleri tek tek girermiş, sonrada içerden aynı yardımla baba da içeriye. Onlar girince bahçe sürülmüş gibi oluyor. Sebzeler ev yanında oraya gelmediler hiç ama ya gelirlerse korkusu şimdiden başladı. Çok emek ve masraf yapılıyor sebze bahçesi için onlar oraya girerse tek fide bırakmazlar.

Çok acımasız bir yaratık girdiği yere sanırsınız dozer gelmiş. Zararına maruz kalanların domuzlara üzülmesi pek mümkün değil, hele ki kişinin geçimi tarımdan ise.
Siz haklısınız, kesinlikle haksız olduğunuzu iddia etmiyoruz. Lakin acımasız bir yaratık yerine, belirttiğiniz gibi ailesiyle ekmeğini arayan hiperaktif bir canlı gözüyle bakarak, kendi önlemlerimizi gözden geçirmeyi savunuyoruz. Mesela dikenli tel, sağlam dikilmiş direklere iyi oturtulmuş örgü tel kadar sağlam olmayabilir dediğiniz gibi, ama temas halinde canlarını yaktığından bir iki dener ve vazgeçerler, alınan önlemleri iyileştirerek bu gibi meseleleri çözmek o kadar da zor değil.

Zerlanist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön