Konu: Mısır
View Single Post
Eski 07-03-2017, 01:52   #15
heyyamola
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,532
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist Mesajı Göster
Sayın Heyyamola,

Cevabınız için teşekkür ederim. İstanbul ılıman bölge sayılır mı? Bir de teras da mısır ekmeyi düşünüyorum ancak ne kadar toprak gerekir mısır için çözemedim. 5 lt veya 10lt bir damacana toprakla doldurup buna ekmeyi düşünüyorum. Sizce nasıl olur/olur mu?

Bir de ekim esnasında tohum ne kadar derine ekilmeli (malum baya uzun olduğundan, sapın ağırlığı kaldıramayıp kırılmasından endişe ediyorum ve derine ekmeyi düşünüyorum (20 cm) ama bu sefer de çıkabilir mi bilemedim...
İstanbul ılıman bölge sayılabilir. Burada önemli olan tohumun çimlendikten sonra don olayına maruz kalmaması... Yaşadığınız bölgenin ilkbahar en geç don tarihleri hakkında bu harita veya İstanbul için bu grafik faydalı olabilir.

Terasta saksıda yetiştirmeyi düşünüyorsanız, Nisan başında ufak saksılara tek tohum ekip sonrasında donlu günler olursa saksıları taşıyıp korumaya alabilirsiniz. Mayıs başında da asıl yetişeceği yere toprak kalıbını dağıtmadan şaşırtma yaparsınız. Saksıda pek verimli olmayacaktır. illa ki yetiştireceğim diyorsanız, 35-40 cm derinliğinde 20 litrelik saksı, damacana vs. uygun olur. Etrafına 3 adet de bodur fasulye dikebilirsiniz.

Ekim derinliği en fazla 5 cm olmalı, destek için gerekirse gövde kalınlaşmaya başlayınca sonradan toprak ilave ederek boğaz doldurması yaparsınız.

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön