View Single Post
Eski 05-03-2017, 20:41   #2891
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sirinem Mesajı Göster
Daha küçük bir Pet şişeye delikler açarak kökü dezenfekte ederek oraya aldım. Yeni bir harca diktim. Ortadaki köke sarılı olan şey sanırım köklendirmek için en başta orkideleri ektikleri karışım. Ama sıkışıklıktan süngerimsi bir yapıya dönmüş.Ve sanırım çürümüş öyle görünüyor �� Su boncukları dediğiniz şey perlit mi?Eğer öyleyse elimde biraz var .şimdi kök sorunları kısmını okurken bir beyefendinin Üst yüzeye vermikulit koyarak bir ay içinde 4 kök oluşumunu sağladığını okudum. Diğer orkidelerimi çiçekli olmalarına rağmen kontrol edip bu yapı var mı diye bakmalı miyım ?Nem makinesini temizliyorum. Bir sorun teşkil etmeyecek o halde .Elimde ölmesine izin vermeyeceğım insallah toparlanacak.Yardım için teşekkür ederim.
Nem makinesinin zarardan cok faydasi vardir. Ortadakinden kastiniz nedir bilmiyorum ama elinizde tuttugunuzu kastettim. Su boncuklari suyla temas edince sisen bilyelerden;ciceklerde vs kullanilmaktadir.

Bu arada cicek dallarini kesmek zorundasiniz cunku orkideler oleceklerini dusunurlerse ya da soyle diyelim stres icindeyse ureme icin ciceklerini son koz olarak kullanirlar ve buna odaklanirlar ancak sizin istediginiz orkidenizin koke ve yeni yapraga odaklanmasi.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön