View Single Post
Eski 05-03-2017, 18:48   #2890
Sirinem
Yeni Üye
 
Sirinem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2016
Şehir: Bursa
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
sn.sirinem,

Burada gorulen en buyuk sikinti kullanilan harcta ki umuyorum yeni bir harc degildir;curumus agac kabugu karisimindan uzak bir karisim gibi duruyor. Su boncuklari sn.casperia tarafindan bana onerilmisti ve bence sizin durumunuzda kullanilabilir. Bursa'da da bulabileceginiz birseydir diye dusunuyorum. Spaghnum yosununun benzeri nemli ortami yaratmada fayda olabilir.

Orkidenizi sadece kok kismi batacak sekilde oksijenli su karisiminda (suyla sn.Mine Pakkaner'in verdigi oranla seyrelterek) bekletin bir iki saat sonra yeni bir karisima alin. En azindan yesil bir kok var bu iyiye isaret.Ayrica nemlendirici makineler iyi temizlendigi surece kullanilabilir. Onemli olan temizligi.
Daha küçük bir Pet şişeye delikler açarak kökü dezenfekte ederek oraya aldım. Yeni bir harca diktim. Ortadaki köke sarılı olan şey sanırım köklendirmek için en başta orkideleri ektikleri karışım. Ama sıkışıklıktan süngerimsi bir yapıya dönmüş.Ve sanırım çürümüş öyle görünüyor �� Su boncukları dediğiniz şey perlit mi?Eğer öyleyse elimde biraz var .şimdi kök sorunları kısmını okurken bir beyefendinin Üst yüzeye vermikulit koyarak bir ay içinde 4 kök oluşumunu sağladığını okudum. Diğer orkidelerimi çiçekli olmalarına rağmen kontrol edip bu yapı var mı diye bakmalı miyım ?Nem makinesini temizliyorum. Bir sorun teşkil etmeyecek o halde .Elimde ölmesine izin vermeyeceğım insallah toparlanacak.Yardım için teşekkür ederim.

Sirinem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön