View Single Post
Eski 05-03-2017, 18:22   #2889
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sirinem Mesajı Göster
Şuan sükutu hayale uğradım 😑 Bu orkide bana geleli 8.9 gün oldu .yalnızca bir kere sulama fırsatım oldu .Zannediyorum bana gelmeden evvel kökleri ile alakalı bir sorun vardı. Dışından iyi gibi görünüyordu. O pamuklu küfler canımı sıkınca açıp bakmak istedim.çiçeklere rağmen 😑 Neredeyse hiç sağlıklı kök kalmamış. Ortasına yani tam.gövdesine bu forografta eklediğim sıkıştırılmış toprak gibi birseyi eklemişler. Fikir yürütüyorum. Galiba o çok şu tutarak köklerin dipten çürümeye başlamasına sebep olmuş. Çünkü kalanlar ondan uzakta olan kök gelişimleri. Ee şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim.çürüyen kökleri steril bir makasla temizledim .üzerine tarçın dökerek yeni hazırladığım harca diktim. Ama görüldüğü gibi kök neredeyse yok .inşallah bu çiçeğim bana veda etmez .Böyle hevesle başlamışken büyük bir sorunla karşılaşmak çok canımı sıktı 😑 .kök gelişimi desteklemek için yapabileceğim bir şey varmı? Diğer iki orkidenin topraklarını değiştirmedim. Çiçekli oldukları için. Köklerinde gözle görünen bir sorun yok .acaba onlarında ortasında bunlara benzer bir yapı varmıdır diye düşünmüyor değilim.
sn.sirinem,

Burada gorulen en buyuk sikinti kullanilan harcta ki umuyorum yeni bir harc degildir;curumus agac kabugu karisimindan uzak bir karisim gibi duruyor. Su boncuklari sn.casperia tarafindan bana onerilmisti ve bence sizin durumunuzda kullanilabilir. Bursa'da da bulabileceginiz birseydir diye dusunuyorum. Spaghnum yosununun benzeri nemli ortami yaratmada fayda olabilir.

Orkidenizi sadece kok kismi batacak sekilde oksijenli su karisiminda (suyla sn.Mine Pakkaner'in verdigi oranla seyrelterek) bekletin bir iki saat sonra yeni bir karisima alin. En azindan yesil bir kok var bu iyiye isaret.Ayrica nemlendirici makineler iyi temizlendigi surece kullanilabilir. Onemli olan temizligi.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön