View Single Post
Eski 03-03-2017, 23:04   #115
heyyamola
Ağaç Dostu
 
heyyamola's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2009
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 2,532
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist Mesajı Göster
Burdaki metodunuzu tam anlamadım. Patatesleri çevreleyen tahta çembere ekleyerek toprak ekleme ile yapılan metodu mu uyguladınız? Yoksa bu çemberler sadece parselleri belirlemek için mi kullanıldı ve patateslerin üzerine bulundukları toprak dışında bir toprak eklenmedi mi?

Başlangıçta çok patates olan ortadaki parsel'de verim daha düşük olmuş. Daha farklı bakım koşullarından mı (sulama vs) yoksa sadece daha fazla başlangıç patates yumrusu olduğu için mi?
Patatesler aynı bakım şartlarında yetiştirildiler. Gelişme dönemi boyunca toprak ilave edilmedi. Tahta plakalardan yapılan yükseltilmiş sebze yatakları patatese özel bir uygulama değil, tüm yeşillik ve sebzelerimizi bu şekilde hazırladığımız sebze adalarında yetiştirmeye çalışıyoruz.

Adalarımızı parsellere ayıran şeritler Square Foot Gardening uygulaması, o da patatese özel bir yetiştiricilik tarzı değil. Özellikle yeşillikler için kullandığımız verimli bir sistem.

30X30 cm'lik alana dikilen 2 adet, 3 adet ve 4 adet patatesten nerdeyse aynı verimi aldık. Buna karşılık aynı birim alana dikilen 1 adet, 5 adet ve 6 adet patatesten daha düşük verim aldık.


Düzenleyen heyyamola : 04-03-2017 saat 01:45
heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön